Elon Musk Twitter'ı satın almaktan vaz mı geçti, almayacak mı?

Elon Musk sosyal medyada açıklama yaptı. Tesla'nın ve SpaceX'in CEO'su olan Elon Musk, Twitter'ı alma konusunda açıklama yaptı. Twitter'ı almayı erteyelen Musk'ın açıklaması gündem oldu. Elon Musk Twitter'ı almaktan vaz mı geçti? detaylar haberimizde..

13.05.2022-21:36 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-21:36) Elon Musk Twitter'ı satın almaktan vaz mı geçti, almayacak mı?

Elon Musk'ın Twitter'ı alıcak olması gündem olmuştu. Daha sonra sosyal medyadan açıklama yapan Musk, Twitter'ı almaktan vaz mı geçti? 

Twitter'ı almak için 44 milyar dolar teklif sunan Elon Musk'tan herkesin dikkatini çeken bir açıklama yaptı.elon muks

Elon Musk, Twitter’dan yaptığı açıklamada , Twitter anlaşmasının “Spam ve sahte hesapların, toplam kullanıcıların %5’inden azını oluşturduğu hesaplamasına dair beklenen detaylar sebebi ile” geçici olarak askıya alındığını duyurdu. Açıklamadan sonra vadeli piyasa içinde Twitter hissesi yüzde 25’e yakın bir düşme yaşandı.

Elon Musk Twitter'ı almak istedi sonra askıya aldı

Twitter' 44 milyar dolara almak isteyen ve teklif sunan Elon Musk dünya gündemine oturmuştu. Sunulan teklif sonrası anlaşma sağlanmıştı. Anlaşmanın doğruluğu yine sosyal medyadan onaylanmıştı. Twitter'ın hepsinin Elon Musk'a ait olan bir kuruluşun hisse başına 54.20 dolardan satılacağı açıklanmıştı. Satın alınmanın olmasından sonra Twitter'ın özel şirketler arasında yer alacağı söylenmişti. 

Twitter'ı satın alacağını yaptığı açıklamayla duyuran Musk, şunları söylemişti; ”İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır” demişti.twitter

Selin Doğan
selindogan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal