Elon Musk Twitter davasını kaybetti!

Sosyal medya platformu Twitter'ı satın almak amacıyla anlaşan fakat bu ay anlaşmadan geri çekildiğini duyuran Elon Musk, Twitter karşısındaki davasını kaybetti. İşte haberin detayları...

20.07.2022-17:11 - (Son Güncelleme: 20.07.2022-17:11) Elon Musk Twitter davasını kaybetti!

Twitter, Elon Musk'a 44 milyar dolarlık devralma anlaşmasından çıkma girişiminden dolayı açtığı davada ilk zaferini kazandı. İlk duruşmada ise, Delaware Şansölyesi Kathaleen McCormick, Twitter'ın Ekim ayında başlayacak olan beş günlük hızlandırılmış duruşma talebini kabul etti. Musk, duruşmanın en erken 2023 yılında başlamasını istiyordu. 


Musk’ı zorladığı öne sürüldü

Musk'ın avukatları mahkemeden duruşmayı Şubat 2023 yılına ertelemesini istedi. Milyarder iş insanının avukatları tarafından mahkemeye gönderilmiş olan dilekçede, Twitter'ın duruşmaları tamamlamak için acele ettiği ve satın almayı tamamlaması için Musk’ı zorladığı öne sürüldü.  

Kullanıcı verilerini inceleyebilmesi için gizli verilerine erişim hakkı

Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO’su Musk, Twitter'ı anlaşmayı sağlamak amacıyla sahte hesapların sayısını eksik bildirmekle suçladı. Öte yandan Twitter, geçtiğimiz ay içerisinde Musk’ın kullanıcı verilerini inceleyebilmesi adına gizli verilerine erişim hakkı vermişti.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal