Elon Musk ve Twitter arasındaki kriz büyüyor! Olay yargıya taşındı! Elon Musk karşı dava açacak

Twitter'ı satın alacağı iddialarıyla gündeme gelen Amerikalı iş Elon Musk arasındaki kriz her geçen gün büyüyor. Twitter yönetiminin Elon Musk’a dava açması üzerine Tesla ve Spacex’in sahibi Musk’tan karşı hamle geleceği söylendi.

19.07.2022-15:20 - (Son Güncelleme: 19.07.2022-15:20)

Uzun süredir gündemden düşmeyen Twitter ve Elon Musk  tartışmalarında yeni bir boyut açıldı. Twitter satın alacağı iddiaları gündeme sallarken anlaşmanın ihlal edildiği gerekçesiyle Elon Musk’a dava açıldı.

Elon Musk  karşı dava açacak

Twitter ile arasında yaşanan anlaşmazlık yargıya taşındı. Twitter Elon Musk’ın  anlaşmayı ihlal ettiği gerekçesiyle bir dava açtı.  Elon Musk Avukatlarıyla görüşmeler yaparken konu hakkında karşı dava açılacağı söylendi. Söz konusu davada Twitter'ın satın alma işlemlerini 2 ay içerisinde bitirme talebinin de reddedilmesine yönelik bir hamlenin yer alacağı ifade edildi. 

TRT Haber'de yer alan bilgiler doğrultusunda Elon Musk’ın  avukatları, Delaware Chancery mahkemesine sunduğu belgelerde Twitter'ın birleşme davasımı 2 ay içerisinde sonuçlarına bilmesi için haksız talebin reddedilmesi gerektiği ifade edildi.

Elon Musk Twitter Krizi

Twitter krizi büyüyor

Bununla birlikte avukatlar yanlış ve spam hesaplar konusundaki anlaşmazlıkların Twitter için oldukça önemli bir yere sahip olduğunun  altını çizdi. 

Elon Musk’ın avukatları Twitter'ın spam ve bot hesaplar hakkında yanlış bilgi verdiğini vurguladı. Musk’ın hukuk ekibi ise dava için 13 Şubat 2023 tarihini  işaret etti. Banka tarafından sağlanan Twitter satın alma taahhütü için Musk’a verilen borç finansmanı Nisan 2023'te sona eriyor. Yani davanın Şubat ayında görülmesi durumunda Nisan ayına kadar sürmesi beklenmektedir. Bu sayede davanın çekebileceği düşünülüyor. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal