Elma Kabuğunu Kullanarak Neler Yapabilirsiniz?

Bazen çocuklarımız elmayı kabuksuz yemek isteyebilirler yada hazırlayacağınız tatlı için elmalı sos hazırlarken kabuklarını soymak zorunda kalabilirsiniz. Peki elinizdeki elma kabuklarını nasıl değerlendirirsiniz...

05.03.2020-17:58 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-17:55) Elma Kabuğunu Kullanarak Neler Yapabilirsiniz?

ODA KOKUSU YAPABİLİRSİNİZ

Elma ve tarçın ikilisi bir araya geldiğinde ortaya muhteşem bir aroma çıkar.Elma kabuğu, tarçın, limon ve zencefili kaynatın. Buharının tüm eve yayılmasına izin verin. Her yerin mis gibi koktuğunu göreceksiniz.

REÇEL YAPABİLİRSİNİZ

Elma kabuğu en az meyvesi kadar antioksidan barındırır. Öte yandan elmadaki C vitamininin yarısı da kabuğundadır. Elmayı kabuğuyla tüketmeyi sevmiyorsanız reçel yapabilirsiniz.

ÇAYINI DEMLEYEBİLİRSİNİZ

Elma kabuklarını, 4 bardak su ve 1 adet kabuk tarçın ile beraber kaynatın. Demlendikten sonra süzün ve bal ekleyin. Hem sağlıklı hem de lezzetli elma çayınız hazır!

DİŞ SAĞLIĞI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Diş sağlığı için de elma kabuğu çok faydalı. Dişleri temizler ve diş etlerini güçlendirir. Elma Kabuğunun bütün bu faydalarından dolayı, mutlaka ve mutlaka tüketilmesi şartı vardır.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal