Elmalı Muhallebi Kupları

Porsiyonluk kaplarda çok şık olarak sunabileceğiniz elmalı muhallebi geleneksel muhallebi ile elma ve tarçının buluşturuyor. Çocuklarınızın çok seveceği bu tarifi haberimizin içinde bulabilirsiniz.

22.02.2020-11:24 - (Son Güncelleme: 22.02.2020-12:03)Elmalı Muhallebi Kupları

ELMALI MUHALLEBİ KUPLARI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

MALZEMELER

  • 3 elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 çay bardağı ceviz içi

MUHALLEBİ İÇİN

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

ELMALI MUHALLEBİ KUPLARI NASIL YAPILIR

Kolayca uygulanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda. Elmaların kabuklarını soyup irice rendeleyin. Tavaya alıp üzerine toz şeker ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. İçine tarçın ve ceviz ekleyip karıştırın ve kupların dibine paylaştırın.

Süt, şeker, un ve vanilyayı bir tencereye alıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Kuptaki elmaların üzerine ekleyin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak soğutun. Soğuyunca üzerine iri çekilmiş ceviz serpiştirip, nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR