Cildinizi Canlandıracak Doğal Tonik: Evde Elma Sirkesi Yapımı

Dışarıdan aldığımız, içinde ne olduğunu bilmediğimiz kimyasal kozmetik ürünleri kullanmak yerine, doğal ürünler kullanmaya ne dersiniz? Elma sirkesi kullanarak hazırlayacağımız tonik ile cildimizi parlak ve canlı gösterebiliriz. İşte doğal elma sirkesinden tonik yapımı...

30.01.2020-15:40 - (Son Güncelleme: 30.01.2020-15:07)

Günlük cilt bakımımızda, cildimizi temizledikten sonraki ikinci adım ciltteki artıkları atmak için tonik uygulaması yapmaktır.

Normal sağlıklı bir ciltte, olması gereken canlı, parlak ve elastik görünümünü korumak amacıyla cilt temizliği ve bakımının düzenli aralıklarla uygulanması gerekmektedir. Cilt temizliği, temel cilt temizliği dışında her gün yapılması gereken bir uygulamadır.

Cilt yüzeyinde biriken toz, kir, makyaj artıkları, yağ ve ölü hücrelerden temizlemek, cildin oksijen seviyesini arttırmak için doğru bir temizleme tekniği uygulamak şarttır. Cildin yıpranmasına ve deforme olmasına engel olmak için cildimizi yıkadıktan sonra kullanacağımız tonik ile gözeneklerimizin sıkılaşmasını sağlarız. Gözeneklerimiz ne kadar sıkı olursa, cildimiz de yağ, toz ve kirden o kadar uzak kalmış olur.

Maddi olarak gereksiz pahalı olan kozmetik ürünlerini kullanmaktan ziyade, evde kolayca yapabileceğiniz doğal ürünleri kullandığınızda, cildiniz size teşekkür edecektir.

Bu tarif kadınlar tarafından yıllardır kullanılan bir sırdır. İşte reçetesi...

Elma sirkesini temin ederken dikkat etmeniz gereken, pastörize edilmemiş ve organik yüksek kaliteli bir elma sirkesidir. Elma sirkesinin içindeki mineraller ve vitaminler korunmuş olmalıdır.

MALZEMELER:

Doğal elma sirkesi
İçilebilir su
Çalkalayabileceğiniz bir şişe

HAZIRLANIŞI:

Bir ölçek elma sirkesi ile dört ölçek suyu karıştırın.
Sirke kokusu birkaç dakika içerisinde ortadan kalkacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal