24.01.2020-17:36 (Son Güncelleme:27.04.2024-17:37)


1

Yemeklerin yanında limon sıkıp tükettiğimiz, hamur işlerinin içine koyduğumuz ya da salataların içerisine doğradığımız dereotunun insan sağlığına olan faydaları saymakla bitmiyor. Nefis bir kokuya sahip olan dereotu antidepresan özelliğinin yanı sıra kandaki insülin direncini bile dengelemektedir. Dereotunun bilinmeyen faydalarını sizin için bir araya getirdik.



2

İçerisinde bol miktarda kalsiyum bulunan dereotu kemik gelişimine oldukça büyük fayda sağlamaktadır. Uzmanlar, özellikle gelişim çağındaki çocukların ve hamile olan kadınların bol bol tüketmesi gerektiğini söylemektedir.



3

Yapılan araştırmalar sonucunda dereotunun antidepresan özelliği olduğu da söylenmektedir. Bu özelliği sayesinde dereotu depresyon gibi rahatsızlıklarda doğal ilaç olarak kullanılabilir.



4

İçerisinde bol miktarda bulunan B vitamini sinir hücrelerini azaltarak vücudun sakinleşmesini sağlamaktadır. Bu özelliği sayesinde gece uykularının düzene girmesine yardımcıdır.



5

Ağız ve diş sağlığını koruyarak, ağız kokusu ve diş iltihaplanmalarını karşı etkilidir. Özellikle düzenli tüketildiğinde dişleri beyazlatır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR