Elmalı Smoothie Nasıl Yapılır? Elmalı Smoothienin Faydaları Nelerdir?

Smoothie, hazırlanması bakımından çok pratik olmasının yanında çok da sağlıklı bir içecektir. Özellikle beslenmesine dikkat edenler ve spor yapanlar için iyi bir seçenektir. Mevsiminde taze olarak tüketilebilecek her türlü meyve ve yeşil yapraklı sebzeye yapılabilir.

05.03.2020-17:25 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-17:00) Elmalı Smoothie Nasıl Yapılır? Elmalı Smoothienin Faydaları Nelerdir?

Kahvaltılarda veya öğün aralarında özellikle sıvı tüketimini artırmak isteyenlerin tercih edebileceği sağlıklı bir içecek olan smoothie, birçok sebze veya meyveyle yapılabilir. Bu yazımızda elmalı smoothie tarifini paylaşıyoruz.

MALZEMELER

1,5 su bardağı süt (tercihe göre laktozsuz)

1 adet orta boy elma

1 yemek kaşığı yoğurt

1/2 su bardağı badem içi

1/4 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı bal

NASIL YAPILIR?

Eşit parçaya bölüp çekirdeklerini çıkardığınız elmanın kabuklarını soyun. Soğuk sütü blendera ekleyin. Yoğurt, elma dilimleri, badem içi, bal ve tarçını da süte ekleyerek blenderda püre haline gelene kadar çekin. Soğuk olarak tüketin. İsteğinize bağlı olarak tarçını içeceğiniz hazır olduktan sonra üzerine serperek tüketebilirsiniz.

‘ELMALI SMOOTHİE’NİN YARARLARI NELERDİR?

Elmalar lif bakımından zengin besinlerdir. Bu yönüyle uzun süre tokluk hissi verir ve ve boşaltım sisteminizin düzenli çalışmasına olanak sağlar. Elma fazla kalorili bir meyve olmadığından, beslenmesine özen gösterenler için de tercih sebebidir. Bu meyve kişiyi toksinlerden arındırırken, kalp ve karaciğer sağlığı için de oldukça faydalıdır. Özellikle düz bir karın elde etmek için elmalı smoothie tüketmek sizin için ideal olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal