Evde Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır?

Çok kolay yapımıyla ve olağanüstü lezzetiyle akşam yemeklerinde rahatlıkla sunacağınız çökertme kebabının tarifini haberimizin içerisinde bulabilirsiniz.

05.03.2020-17:55 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-17:52) Evde Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır?

EV YAPIMI ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 7-8 adet patates
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 6 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı su
  • 500 gram dana eti(yaprak doğranmış)
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

EV YAPIMI ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Patatesleri soyup çubuk gibi incecik doğruyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz.

Etleri 30 dakika marinede (süt, zeytinyağı, 1 kaşık yoğurt, tuz, karabiber) bekletiyoruz. Marine edilmiş etleri kısık ateşte pişiriyoruz . Yoğurda sarımsak eziyoruz, tuz ekleyip akışkan bir kıvam elde ediyoruz.

Sos için tüm malzemeleri (sarımsakların yarısı, biber salçası, domates ve su) tavaya alıp pişiriyoruz. Bir tabağa önce patatesleri, sonra yoğurdu, sonra da sosu döküyoruz ve etleri koyup servis ediyoruz. Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal