MasterChef Murgh Makhani Tarifi

MasterChef Türkiye adlı programda yapılan murgh makhani Türkçe ismiyle terayağlı tavuk izleyenlerde merak uyandırdı. Sizler için murgh makhani tarifini derledik. MasterChef murgh makhani nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

25.02.2020-11:43 - (Son Güncelleme: 30.09.2021-13:39)

Hint mutfağının en özel lezzetlerinden biri de murgh makhani yemeğidir. MasterChef Türkiye adlı programda yapılan murgh makhani Türkçe ismiyle terayağlı tavuk izleyenlerde merak uyandırdı. Sizler için murgh makhani tarifini derledik. MasterChef murgh makhani nasıl yapılır?

MASTERCHEF MURGH MAKHANİ TARİFİ 

Malzemeler:

- 1/3 su bardağı sade yağsız yoğurt

- 1 yemek kaşığı tandır masala tozu

- 1/2 soğan

- Derisiz tavuk budu

- 1 parça taze zencefil

- 1 diş sarımsak

- 2 yemek kaşığı su

- 3 yemek kaşığı yemeklik yağ

- 2 çay kaşığı garam masala

- 1/4 çay kaşığı Hint biber tozu

- 1 su bardağı domates sosu

- 1 bardak yarım buçuk

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- 1 çay kaşığı kuru çemen yaprağı

- 1 çay kaşığı tuz

MASTERCHEF MURGH MAHKANİ NASIL YAPILIR?

Yoğurt ve tandır masala tozunu büyük bir kapta harmanlanana kadar karıştırın sonrasında tavuğu ekleyin. Tavuğu 1 saat boyunca buzdolabında marine edin. Soğan, zencefil ve sarımsağı su ile pürüzsüz bir macun oluşana haline gelene kadar blenderdan geçirerek bir kenara koyun. Orta ateşte büyük bir tavada 1 yemek kaşığı yağı ısıtarak tavuğu kızgın yağda her tarafı kızarana kadar 5 dakika süresince pişirin. Tavuğu tavadan çıkararak bir kenara koyun. Soğan ezmesini sıcak yağda kızartın. Garam masala ve biber tozunu karışımın üzerine serperek 1 dakika daha pişirin. Domates sosunu karışıma dökerek 5 dakika daha pişirin. Tereyağı, çemen otu yaprağı ve tuzu ekleyerek tavuk parçalarını ortası pembeleşene kadar 15 ila 20 dakika arasında pişirin. Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal