Elektrik Faturası Desteği ödemeleri başladı: PTT’ye giden parasını alacak!

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yapılan Elektrik Faturası Desteği ödemeleri başladı. Bu destekten faydalanmak isteyen vatandalar PTT'ye giderek parasını alabilir.

08.04.2022-11:50 - (Son Güncelleme: 08.04.2022-14:09)

Devlet tarafından Elektrik faturasını ödemekte zorluk çeken vatandaşlar için fatura destek hamlesi başlatıldı. Başlatılan bu hamleyle devlet tarafından elektrik tüketim desteği veriliyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere faturalarını ödeyebilmeleri için para yardımı yapıyor. 

Söz konusu ödeme desteğinde kimlere ne kadar para yardımı yapılacağı belirlendi. Şartları sağlayan ailelere 103 liradan 206 liraya kadar para desteği sağlanıyor. Vatandaşlar faturaları ile beraber PTT’ye giderek bu destekten yararlanabiliyor. Ödemeler kapsamında 2 kişilik bir aileye 103 lira para verilirken 5 kişilik aileye 206 lira para ödemesi yapılıyor.

Ödeme tutarları

PTT tarafından alınabilecek olan para ödemeleri ihtiyacı olan ailelere hanedeki kişi sayısına göre hesaplanarak yapılıyor. Kişi sayısına göre ödenecek miktarlar:

1-2 kişi: 103 Lira 

3 kişi: 137,33 Lira 

4 kişi: 171,67 Lira 

5 kişi: 206 Lira 

Fatura

Kimlere faydalanabilecek

PTT tarafından alınabilecek olan para ödemelerinden kimlerin faydalanabileceği de açıklandı. Bu kapsamda PTT üzerinden verilen destekleri şu kişiler alabilecek:

- Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

- Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

- Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı

- Şartlı Eğitim – Şartlı Sağlık Yardım Programı

- Çoklu Doğum Yardım Programı

- Kronik Hastalık Yardım Programı

- Engelli Aylıkları

- Yaşlı Aylığı

- Engelli Yakını Aylığı

- 65 yaş üstü muhtaç kişiler

Başvuru şartları

Bu desteklerden faydalanmak isteyen ve şartları uygun ihtiyaç sahipleri, kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine başvuruda bulunabilir. Söz konusu bu destekten yararlanmak isteyen fakat kronik hastaları veya rahatsızlıkları nedeniyle evden çıkamayan vatandaşların başvuru işlemlerini internet üzerinden online olarak da gerçekleştirebilecekleri belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal