Elektrik yardımı nedir, neden kesilir? Elektrik fatura yardımı kesilme sebepleri

Elektrik yardımı ne anlama gelmektedir? Elektrik yardımı başvurusu nereden yapılır? Kimler elektrik yardımı alabilir? Elektrik fatura yardımı kesilme nedeni nedir? Vatandaşların araştırdığı Elektrik Tüketim Desteğini yardımı ile ilgili tüm bilgiler haberimizde yer almaktadır.

23.03.2022-09:40 - (Son Güncelleme: 23.03.2022-09:40) Elektrik yardımı nedir, neden kesilir? Elektrik fatura yardımı kesilme sebepleri

Elektrik Tüketim Desteğinden faydalanmak için vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına yada başka bir kuruma başvuru yapmaya ihtiyaç olmadan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından düzenli merkezi yardım alan vatandaşlar bu Eletrik yardım desteğinden faydalanabilmektedir.Vatandaşların elektrik faturası yardımından yararlanabilmeleri için;

Güncel kimlik belgesi ve kullanmış olduğu  oturduğu evin elektrik faturası ile birlikte  PTT şubelerine başvurmaları gerekiyor. PTT’ye aktarılan yardım ödeneği yardım alan vatandaş tarafından sadece elektrik faturası ödemelerinde geçerli olup, nakit olarak vatandaşa verilmeyecektir.

PTT'den elektrik faturasını ödemeye giden vatandaşlar devlet tarafından kendisine yapılan yardımı öğrenerek faturanın kalan kısmını ödeyeceklerdir. Böylece elektrik yardımından yararlanmış olacaklardır.

Elektrik yardımından kimler yararlanabilecekler?

 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; düzenli merkezi yardım ve aylıklara (Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY), Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY), Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yardım Programı, Engelli Aylıkları, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı)ilişkin hak sahipliği belirlenen ve bu hak sahipliği devam eden aileler yararlanmaktadır. Ağır kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastaların bulunduğu haneler için Elektrik Tüketim Desteği ve diğer kurumlarca karşılanmamış ise Kesintisiz Güç Kaynağı Desteği yardım programları başlamıştır. Ayrıntılı bilgi ve başvuru yapmak için Seyhan Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na gelmeniz gerekmektedir.

Elektrik yardım desteği ne kadardır?

1 yada 2 kişilik ailelerde yardım tutarı 103 TL dir.

3 kişilik ailelerde yardım tutarı 137.33 TL dir.

4 kişilik ailelerde yardım tutarı 171.67 TL

5 ve üzeri ailelerde ise yardım tutarı 206 TL  olarak belirlenmiştir.

Elektrik fatura yardımı hangi durumlarda kesilir? 

Elektrik yardımı; kişinin muhtaçlığının ortadan kalkması durumunda kesiliyor. Sigortalı işte çalışmaya başlayan yada düzenli bir gelir elde etmeye başlayan vatandaşlardan otomatik olarak elektrik fatura yardım desteği kesilmektedir. Sadece muhtaç olan kişilere yapılan yardım desteği kişilerin kazancını sağlayabilecekleri işe girdiklerinde kendi haklarından devletin kesmesine fırsat vermeden feragat etmeleri gerekir hali hazırda destek almak için bekleyen bir çok vatandaşımız vardır.

elektrik faturası destek ödemesi 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal