Devletten elektrik faturasına destek ödemesi! PTT'ye gidene 206 liraya kadar fatura desteği

Elektrik faturasına verilmesi planlanan destek ödemeleri için vatandaşların gözü kulağı, yapılacak yardımın tarihi hakkındaki açıklamalara çevrilmişti. Konuyla ilgili yapılan bir açıklama ise elektrik fatura desteğinin PTT aracılığı ile yapılacağı ve hane sayısına göre 103 liradan 206 liraya kadar bir ödeme yapılacağı bildirildi.

19.03.2022-16:18 - (Son Güncelleme: 19.03.2022-16:19) Devletten elektrik faturasına destek ödemesi! PTT'ye gidene 206 liraya kadar fatura desteği

Gelen son zamlar sonrası vatandaşlar gelen elektrik faturalarından şikayet ederken, Hükümet konuya çözüm buldu ve ihtiyaç sahiplerinde elektrik faturası desteği adı altında bir yardım programı hazırladı. Tüketim yardımı kapsamında verilen destek ödemeleri PTT aracılığı ile yapılırken, hanede yaşayan sayıya göre belirleniyor.

PTT'ye gidene 206 liraya kadar fatura desteği

PTT'ye gidene 206 liraya kadar fatura desteği

Devlet tarafından karşılanacak olan elektrik tüketim yardımı adı altında verilecek olan desteğe ilişkin ayrıntılar da belli oldu. Gerekli koşulları sağlayan ihtiyaç sahipleri hane içinde birey sayısına göre belirlenen ödemeden faydalanma hakkına sahip olacak. 

Elektrik fatura desteğine ilişkin başvuru yapan ve kabul edilen vatandaşlar PTT'y giderek devletin öngördüğü nakit ödemesini alabiliyor. Konuya ilişkin yapılan açıklamada ödemelerin en az 103 lira olduğu belirtilirken destek ödemelerinin 206 liraya kadar çıktığı da aktarıldı.

PTT'ye gidene 206 liraya kadar fatura desteği

Evdeki kişi sayısına göre yapılacak ödemelerde 1-2 kişiye 103 lira ödeme yapılması planlanırken evde 3 kişi yaşayan aileye 137,33 lira ödenecek. 4 kişilik ailenin elektrik fatura desteği 171,67 lira olarak belirlenirken evde 5 kişi yaşayan bir aileye devlet 206 lira ödeme gerçekleştirecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal