Ele bulaşan saç boyası nasıl çıkar? Saç boyası çıkartmak için etkili 7 yöntem

Saçınızı boyarken zaman zaman elinizde boya olabilir. Elinize bulaşan bu boyayı çıkartmak için neler yapabileceğinizi sizlerle paylaşıyoruz.Elinize bulaşan boyayı ne kadar çabuk çıkarırsanız o kadar iyi bir sonuç elde edersiniz. İşte ele bulaşan boyayı çıkartmak için 7 yöntem…

24.06.2022-00:27 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-00:27) Ele bulaşan saç boyası nasıl çıkar? Saç boyası çıkartmak için etkili 7 yöntem

Evde saçınızı boyarken elinize ulaşan boyayı nasıl çıkartacağını bilmiyorsanız bu yazımız tam size göre. Elinize bulaşan boyaya en kısa sürede müdahale etmeniz daha kolay bir şekilde çıkarmanızı sağlayacaktır. Boya elinizde ne kadar uzun süre kalırsa çıkması da o kadar zor olacaktır. İşte ele bulaşan boyayı çıkartmak için 7 yöntem…

Ele bulaşan saç boyası nasıl çıkar?

Elinize bulaşan saç boyasını çıkartmak için birçok farklı yöntem yer almaktadır. Bu yöntemler şu şekildedir:

Sıvı sabun ile eldeki saç boyasını çıkarma

Elinizi iyice yıkadıktan sonra bir miktar sıvı sabun alarak saç boyasının bulaştığı yerleri iyice ovalamanız gerekir. Daha sonra elinizi su ile yıkayarak boyadan kurtulabilirsiniz.

Elden Saç Boyası Çıkarmak

Saç spreyi ile saç boyasını elden çıkarma

Saçınız boyarken elinize bulaşan boyayı çıkartmak için saç spreyinden yardım alabilirsiniz. Boyanın bulaştığı yerleri birazcık saç spreyi sıkarak beklemeniz gerekir. Saç spreyi içerisinde bulunan alkol boyanın daha çabuk çıkmasını sağlayacaktır. Biraz bekledikten sonra elinizi sabun kullanarak yıkayabilirsiniz.

Diş macunu ile eldeki saç boyasını çıkarma

Diş macunları içerisinde bulunan aşındırıcı madde sayesinde elinizdeki boya daha çabuk çıkacaktır. Elinize sürdüğünüz bir miktar diş macununu sabun gibi kullanarak boyanın çıkmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle kullanacağınız karbonatlı diş macunu en etkili sonucu almanızı sağlayacaktır. Eğer evde diş macunu bulunmuyorsa sirke ve karbonatı karıştırarak elde ettiğiniz karışımla elinizdeki saç boyasını çıkarabilirsiniz. Beklettikten sonra elinizi yıkayabilirsiniz.

Aseton ile eldeki saç boyası nasıl çıkar

Koma bir miktar Aseton dökerek elinizdeki boyaları silebilirsiniz. Ancak asetonun tahriş edici etkisi bulunduğundan dolayı eliniz dışında başka bir yerde kullanmamanızda fayda var. Asetonla silme işleminin ardından elinize yıkayabilirsiniz.

Saç Boyası Elden Nasıl Çıkar

Bebe yağı ile eldeki saç boyasını çıkarma

Elinizde boyu olan yerleri bebe yağı sürerek boyanın çıkmasını sağlayabilirsiniz. Elinize sürdüğünüz bebe yağını bir gece bekletmeniz ve sabah yıkamanız boyadan kurtulmanızı sağlayacaktır.

Sigara külü ile eldeki saç boyasını çıkarma

Belki de içinde en şaşırtıcı yöntem sigara külü olabilir. Sigara külünü ılık bir su ile karıştırdıktan sonra elinizde boya olan yerlere sürerek 15 dakika bekletiniz. Ardından sabun ve su ile yıkayarak boyadan kurtulabilirsiniz.

Karbonat ve çamaşır deterjanı ile eldeki saç boyasını çıkarma

Eşit oranda karıştırdığımız çamaşır deterjanı ve karbonatı elinizde saç boyası olan yerlere sürerek 1-2 dakika boyunca ovalayınız. Daha sonra elinizi yıkayabilirsiniz.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal