Ekşili Levrek Tarifi

Omega-3 ve kalsiyum zengini taptaze levreği bir yemeğin içinde tatmak ister misiniz? Bu tarifle harika bir akşam yemeği yiyebilir hem de bol vitamin alabilirsiniz.

16.10.2019-12:12 - (Son Güncelleme: 16.10.2019-12:01)

Hem  lezzetli hem de proteine  sahip enfes bir yemek denemek isterseniz Şef İbrahim Bayraktar’ın bu tarifine kulak verin.

EKŞİLİ LEVREK  YEMEĞİ

Malzemeler: 

-1 adet orta boy levrek
-1 adet haşlanmış patates 
-2 adet orta boy kuru soğan 
-2 adet defne yaprağı
-1 adet limon
-70 gram kaya koruğu
-Yarım sarı biber
-Yarım kırmızı kapya biber
-2 diş sarımsak
-10 gram tuz
-5 gram beyaz toz biber ve 60 gram tereyağı

 Ön hazırlık

Kaya koruğunu haşlayarak sarımsak, sarı ve kırmızı biber de katarak kavurarak kenara koyun. Patatesleri haşlayıp soyun ve 1 cm kalınlığında halka biçiminde doğrayın. Son raddede domateslerin kabuklarını soyarak mikserden geçirip ön hazırlığı bitirin.

Hazırlanışı

-Malzemeleri sıralı şekilde tavaya atın. Tabana patatesleri sıralayıp üstüne piyaz soğan, biraz domates sosu, defneyaprağı ve limonu aktarın.

-Üzerlerini kapatarak ortası açık kalacak biçimde yerleştirdiğiniz levreğin ortasına kavrulmuş kaya koruğu, domates sos, tuz, beyaz toz biber, çeyrek limon suyu ve biraz su ilave ederek kapağı kapatıp ocakta pişirin.

-Son aşamada tereyağınıeekleyerek yemeğinizi lezzetlendirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR