Yunus Emre Termik Santrali Satışa Çıkarılıyor

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde yer alan ve 2016 yılının Eylül ayından beri TMSF'de olan Yunus Emre Termik Santrali 1,1 milyar lira muhammen bedelle satışa çıkıyor.

30.05.2019-12:55 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-12:50)

2016 senesi Eylül ayında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Eskişehir'de Adularya Enerji Elektrik Üretimi ve Madencilik A.Ş.ye ait Yunus Emre Termik Santrali satışa çıkıyor. TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, yazılı açıklama ile 2 senedir TMSF kayyumunda yönetilen Yunus Emre Termik Santrali'nin 1,1 milyar lira muhammen bedelle 10 Temmuz'da ihaleye çıkarılacağını açıkladı.

"MİLLİ EKONOMİYE KAZANDIRMAK İSTİYORUZ"

Santralde 792 personelin çalıştığını söyleyen Gülal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Biz burayı milli ekonomiye kazandırmak için satışını düşünüyoruz. 1,1 milyar lira muhammen bedelle ihaleye çıkacağız. Bu süreçte bütün yatırımcıları bu ihaleye davet ediyoruz. Adularya Yunus Emre Termik Santrali yalnızca Eskişehir özelinde değil, ülkemiz için önemli bir tesis bu sebeple bunu devraldığımız günden itibaren milli ekonomiye kazandırma hesapları içindeydik. İnşallah iyi bir sonuç ve satış rakamıyla bunu milli ekonomiye kazandırmak istiyoruz."

"BURAYI DAHA AKTİF HALDE GÖRMEK İSTİYORUZ"

"Burası bize emanet, çalışanın ve devletin haklarını gözeterek çalışmalarımıza devam ediyoruz" diyen Gülal, "Burada istihdamı korumak için 2 senedir inanılmaz bir mücadele veriyoruz. Burayı daha aktif halde, daha çalışır halde görmek istiyoruz" sözlerini kullandı.

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesindeki santralin senede 2,2 milyon ton kömür işleme, 2,4 milyar KW/Saat elektrik üretme kapasitesi var.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal