Yılbaşına Kadar Elektrik ve Doğalgaza Zam Yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Yılbaşına dek elektrik ve doğal gazda zam olmayacak" dedi.

09.11.2018-10:38 - (Son Güncelleme: 09.11.2018-11:26)

NTV canlı yayınında gündem ile alakalı soruları yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sene başına dek elektrik ve doğal gaz faturalarına zam yapılmayacağını ifade etti. Bakan Dönmez maliyetler inerse doğal gaz ve elektrik ücretlerinde indirim olabileceğini kaydetti.

"Elektrik ve doğal gazda arz emniyeti problem yok" diyen Bakan Dönmez, "Depolama kapasitesini yükselttiğimiz için yüzer enerjiden de bu sebeple doğal gazda herhangi bir arz bir problemimiz bulunmuyor. Fakat tasarruf ilkelerine uyulmalı. Cayır cayır kullanalım diye bir şey yok. Yılbaşına dek elektrik ve doğal gazda zam olmayacak. Kurdaki düşüş ücretleri pozitif etkiliyor." dedi.

Bakan Dönmez'in konuşmalarından öne çıkanlar:

İRAN BİZİM SINIR KOMŞUMUZ

İran bizim hudut komşumuz. Doğal gaz ve petrolü oradan alıyoruz. İran ile 5-6 senelik doğalgaz sözleşmemiz var. TÜPRAŞ ham petrol ithal ediyor. Türkiye'nin yüzde 25'lerde bir muafiyet vaziyeti var. ABD hükumeti 6 ay ardından yeniden bir durum değerlendirmesi yapıp karar alacak.

FATİH GEMİSİ SON DERECE MODERN

Fatih gemisi son derece modern teçhizatlarla donatıldı. An itibariyle 3585 metrelik bir derinliğe vardık. Amacımız 5500 metreye inmek. İnşallah orada petrol yada gaz rezervine denk geliriz.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal