Yeni Saadet Zincirinin Adı: Turcoin

Olmayan kripto para, Turcoin üzerinden kurulan saadet zinciri ile çoğu beyaz yakalı 12 bin kişiyi, 200 milyon lira dolandırdılar. Dolandırılanlar, gösterişli partilerden etkilenmiş.

19.10.2020-12:46 - (Son Güncelleme: 19.10.2020-13:13) Yeni Saadet Zincirinin Adı: Turcoin

Haber365Özel-Ekonomi Servisi

Türkiye, 90’ların sonunda, Titan Saadet Zinciri gibi kavramlarla tanıştı.

Buna göre, yüzde 50-60 kar payı adı altında, önce küçük paralara, kısa sürede bu faizi ödeyen sistem, ardından çok daha büyük kitlelerden aldığı parayla ortadan kaybolmaya dayanıyordu.

Binlerce kişiye ulaşmak için kurulan, Saadet Zinciri sistemi ise, suç çetesine kazandırılan her yatırımcı için bir ödül para verilmesi ilkesiyle sağlanıyordu.

Pandemi sonrası, insanların diline pelesenk olan kripto para ve ‘coin’ kavramından hareket eden, iki kafadar, Turcoin adı altında, olmayan bir kripto paraya yatırım için aynı sistemi kurdu.

İzmit’te Sadun Kaya ve yazılımcı Muhammet Satıroğlu, küresel çapta 25 milyon müşterili ve 5 milyar dolar satışı olan, şirketler zincirinin sahipleri olarak kendilerini tanıttı.

Kocaeli ve İstanbul’da lüks partilerde, bonus yöntemi ile sürekli artan sayıda insana hitap eden kafadarlar, 6 aylık sürede, 12 bin kişiye ulaştı.

Bu sayının, ilk aylarda düzenli yapılan ödemelerle, sisteme kazandırılan insanlar için verilen ek parayla sağlandığı anlatılıyor.

Ve ilk kripto Türk parası Turcoin’ini oluşturacaklarını taahhüt ettiler.

Bununla birlikte, sistem yedi ay içinde tıkanınca, binlerce kişi paralarını almak için, Eskişehir’de bulunan Hipper AŞ’deki Sadun Kaya ve Muhammet Satıroğlu’nu aramaya başladı. Tabii kimseyi bulamayınca, harekete geçen savcılık bu ikiliyi tutukladı.

İzmit Savcılığı, 37 kişi ile ilgili, 154 sayfalık iddianame oluşturuldu.

İddianame, yapıya, piramit sistemi, dolandırılanlara ise fırsat avcısı sıfatını kullanması, dikkat çekti.

MASAK, 200 milyon liranın, şoförler ve asistanlardan oluşan, üçüncü kişiler üzerinden kaçırıldığını tespit etti.

İzmit 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın şikayetçi sayısı, 1.176 kişi olarak, kayıtlara geçti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal