Yabancı Ekonomistler Merkez Bankası'ndan Faiz İndirimi Bekliyor

Yabancı ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bu hafta düzenlediği toplantısında da faiz indirimini sürdüreceğini bekliyor.

19.05.2020-12:19 - (Son Güncelleme: 19.05.2020-12:11) Yabancı Ekonomistler Merkez Bankası'ndan Faiz İndirimi Bekliyor
Yabancı ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bu hafta düzenlediği toplantısında da faiz indirimini sürdüreceğini bekliyor.

Ekonomistler, bilhassa, dolar/TL'nin tarihi düzeyini gördükten sonra toparlanması, TCMB'nin enflasyon görüşmesinde belirttiği tahminler faiz indirim ihtimalini kuvvetlendirdiğini belirtti.

Liradaki toparlanmaya işaret eden ekonomistler, faiz indirim olasılığının güçlendiğini belirtti. Ekonomistler, indirimin hemen hemen 50-100 baz puan olacağı tahmininde bulundu.

Konuyla alakalı olarak AA muhabirinin sorularını cevapayan Medley Global Advisors Direktörü Nigel Rendell, dolar/TL'nin 7,2692 düzeyinden inişe geçmesiyle faiz indirimi olasılığnın kuvvetlendiğini bildirdi. Rendell, TCMB'nin politika faizini 100 temel puan düşürerek % 8,75'ten % 7,75'e çekebileceği öngörüsünde bulundu.

TCMB'nin bu yılın sonunda enflasyonun % 7,4 olarak gerçekleşeceği bekletisinde olduğunu hatırlatan Rendell, Merkez Bankası'nın bunun ışığında düşük faiz oranlarının konu olduğu hali savunduğunu belirtti.

Capital Economics Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Jason Tuvey, Merkez Banka'sının politika faizinde 50 temel puan indirime gidebileceğini kaydetti.

TCMB'nin öteki merkez bankalarıyla yeni swap hatları kuracağına dair ümitlerle liranın toparlandığını belirten Tuvey, TCMB'nin büyümeci tutumunun süreceğini söyledi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal