Türkiye’de Faizlerin Artmasını Bekliyorlar!

Önceki beklentilerini iyileştiren, Deutsche Bank ve Goldman Türkiye'de Merkez’in faizleri artıracağını, 2020 yılı daralmanın ise daha az olacağını açıkladı.

21.09.2020-17:32 - (Son Güncelleme: 21.09.2020-17:23) Türkiye’de Faizlerin Artmasını Bekliyorlar!

Goldman Sachs ve Deutsche Bank, Türkiye'de küçülmenin beklentilerden daha az olacağını, faizlerin ise daha yüksek olmasını öngörüyor.

'FAİZLER ARTACAK, DAHA AZ DARALACAKSINIZ'

Merkez Bankası, Perşembe günü faiz toplantısı yapacak. Türkiye’deki uzmanlar gibi genel beklenti de, faizlerin sabit kalacağı yönünde. Bununla birlikte, ABD ve Almanya merkezli iki uluslararası banka yatırımcıları için Türkiye’de faizlerle ilgili projeksiyonunu açıkladı.

Goldman Sachs ve Deutsche Bank’a göre, Türkiye beklenenden daha az küçülecek, yine iki kuruma göre, Türkiye’de faizler yükselecek.

'REZERVLERLE BİRLİKTE TÜRKİYE İTHALATI YAVAŞLATACAK'

Goldman Uzmanlarının Türkiye raporuna göre, Merkez’in rezervlerindeki düşüş nedeniyle, dövize müdahale için, ithalatı yavaşlatması, doların yükselişini frenlemek için, para politikasını sıkılaştırması gerekecek.

2020'DE YÜZDE 3,5 İLE 2,5 DARALMA ÖNGÖRÜLÜYOR

Kredilerdeki artışın ise, 2020 yılı GSYİH’ye yüzde 3,5’luk daralma olarak yansıyacağı görüşünde. Goldman, önceki tahmininde Türkiye’deki daralmayı yüzde 5 olarak öngörmüştü.

Daha önce, 5,1’lik daralma öngören Deutsche Bank ise bu rakamı, 2.5’e çekerek iyileştirmeye giderken, 2021 için yüzde 4’lük büyüme öngördü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal