Türk-İş, Mart Ayı Açlık ve Yoksulluk Sınırını Açıkladı

Türk-İş'in her ay yaptığı "Açlık ve Yoksulluk Sınırı" araştırmasının Mart ayı sonuçları açıklandı. Buna göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 14 lira oldu. Yoksulluk sınırı ise 6 bin 561 lira oldu.

27.03.2019-15:24 - (Son Güncelleme: 27.03.2019-15:18) Türk-İş, Mart Ayı Açlık ve Yoksulluk Sınırını Açıkladı

Türk-İş tarafından, çalışanların geçim şartlarını ortaya çıkarmak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını tespit etmek için her ay yapılan 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nın sonuçları ilan edildi.

Mart ayını kapsayan araştırmaya göre, 4 kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması lazım olan gıda harcaması tutarını bildiren 'açlık sınırı' 2 bin 14 TL olarak tespit edildi. Gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması lazım olan diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen 'yoksulluk sınırı' ise 6 bin 561 lira oldu.

GIDA ENFLASYONUNDA ARTIŞ 21,13 OLDU

Ankara'da ikamet eden 4 kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı, bir önceki aya oranla yüzde 0,73 oranında düştü. Senenin ilk üç ayında gıda fiyatlarındaki artış yüzde 3,76 oldu. Gıda enflasyonunda 12 ay itibarıyla artış yüzde 21,13 olarak belirlendi.

PEYNİRİN FİYATI DÜŞTÜ

Araştırmada, süt ve yoğurt fiyatı ortalamada biraz geriledi. Daha önce indirimli satılan bazı ürünler indirimsiz olarak aynı fiyattan reyonlarda yer aldı. Peynirin kilogram fiyatında geçen ay belirlenen artışın sonrasında bu ay indirimli satış yapıldığı fark edildi.

BALIK FİYATI YÜKSELDİ

Kıyma ve kuşbaşı et ile tavuk ve sakatat fiyatı bu ay gene değişmedi. Balık ortalama fiyatı biraz arttı. Yumurta fiyatı markette düşerken pazarda aynı kaldı. Bakliyat ürünlerinde bu ay etiketlerde değişiklikler öne çıktı fakat ortalamada önemli bir fiyat değişikliği yaşanmadı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal