THY'nin Hava Köprüsü Latin Amerika Ticaret Hacmini Artırdı

THY, Latin Amerika'ya kurduğu hava köprüsüyle bölgeyle olan ticaret hacmini yüzde 41,3 artırdı.

17.02.2020-11:38 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-11:21) THY'nin Hava Köprüsü Latin Amerika Ticaret Hacmini Artırdı

Türk Hava Yolları’nın Latin Amerika ile Türkiye arasında kurduğu hava köprüsü, Türkiye'nin bölgeyle olan ticaret hacmini geçtiğimiz yılın Ocak ayına göre yüzde 41,3 artırdı.

2020'nin Ocak ayındaki artış bir önceki yıldaki artış trendinin devam etmesi anlamını taşıyor. THY bu pazarda 2019 yılında bir önceki yıla göre yüzde 61,5 artış ile 35 bin 415 ton kargo ve posta taşımacılığı yaptı. Bu yılın ilk ayındaki kargo taşımacılığı ise rekor düzeyde artış göstererek 3014 tona yükseldi.

Şili, Meksika, Brezilya gibi Latin dünyasının önemli aktörleriyle toplam 975 milyon dolarlık iş hacmine sahip Türk müteahhitler, kurulan hava köprüsünden en çok yararlanan meslek kolu olarak dikkat çekmekte. Efes başta olmak üzere Türkiye'ye son dönemde ilgileri artan ve Türkiye'deki inanç turizminin yükselişinde rol oynayan Latin Amerika'ya THY üzerinden yapılan uçuşlar da arttı. Geçtiğimiz Ocak ayında %88,8 doluluk oranıyla seferlerini gerçekleştiren THY, bölgeye toplam 48 bin yolcu taşıdı.

THY; Kolombiya, Küba, Arjantin, Venezuela gibi ülkelerin başkentlerine; Brezilya'da Sao Paolo'ya ve Panama ile Meksika'ya seferler düzenlemekte.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal