SGK İhbar

1 Ocak tarihi itibariyle bazı işçi-işveren uyuşmazlıkları için dava açmadan evvel arabulucuya başvuru zorunluluğu getirilmiştir.

24.03.2020-10:04 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-22:19) SGK İhbar

İşten ayrılan şahıslar için İŞKUR’a şikayet kaldırılıp, yeni düzenleme ile çalışan şahıslar çalışma hayatı ve sosyal güvenlik hakkında ki ihbar, şikayet, soru, öneri, eleştiri, başvuru ve taleplerini telefon ile Alo 170'i arayarak iletebilirler.

Bahse konu olan iletişim merkezi mesai saatleri ile sınırlandırılmamakta ve 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.

Bilgilendirme ve Çözüm

Alo 170 iletişim merkezi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumlarının sunduğu tüm hizmetlere binaen bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.

İletişim Merkezini arayan bütün vatandaşlarımıza uzmanlar geri dönüş yaparak doğrudan ilgilenmekte, talepler ilk görüşmede sonuçlandırılamazsa, vatandaştan gerekli bilgiler alınıp ilgili birime gönderilmekte ve ilgili birim, şahıs ile irtibata geçerek talebi sonuçlandırmaktadır.

İletişim merkezini kullanmak yerine, ilgili birime doğrudan başvurmak için, ihbar ve şikayet konusuna göre başvurulacak birime gidilmelidir.

Sosyal Güvenlik Kurumuna Yapılacak Başvurular

Sigortasız işçi, iş kazası ve meslek hastalıkları, gerçek ücret üzerinden değil de düşük ücretten sigortalılık bildirimi gibi konulardaki başvurular, işyerinin bağlı olduğu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ya da Merkez Müdürlüğüne yapılması gerekir.

Kurumun web sitesi www.sgk.gov.tr de her sayfanın alt kısmında yer alan Bize Ulaşın (https://www.sgk.gov.tr/wps/portal/tr/e_sgk/diger_uygulamalar/bize_ulasin/) linkine tıklayarak;

Dilek – Öneri – Şikayet Formu doldurularak ihbar – şikayet başvurusu yapılabilir.

Ayrıca www.turkiye.gov.tr e-devlet kapısı üzerinden de Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan öğrenebileceğiniz;

Hizmet Dökümü, SGK Tescil Ve Hizmet Dökümü, Emekli Aylık Bilgisi, Borç Durumu, Hizmet Bilgisi, İlaç Kullanımı Sorgulama, Emekli Aylığı Kesintileri, Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi gibi birçok konuda bilgi ve belge alınmakta, sorgulama yapılabilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal