Ramazan Bayramı Türk Ekonomisinde 10 Milyar Lira Değer Yaratacak

Ramazan Bayramı tatiline artık kısa bir süre kaldı. Otellerde şimdiden doluluk oranı yüzde 95'e çıkarken, bu tatilin Türkiye ekonomisine 10 miyar liralık bir değer katacağı bildiriliyor.

25.05.2019-12:56 - (Son Güncelleme: 25.05.2019-12:48)

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, bayram tatilinde seyahat edecek kişi sayısının 5 milyonun üstünde olacağını, bunun da 10 milyar TL'lik ekonomik değer yaratacağını ifade etti.

Ramazan Bayramı tatilinin 2 ay öncesinden 9 gün olarak açıklanması ve okulların kapanma dönemine denk gelmesiyle iç turizm hareketliliği bekleniyor. TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Ramazan Bayramı tatil döneminin, iç pazarın en hareketli, dinamik olduğu dönem olduğunu ifade etti. 9 günlük blokun uzun tatil fırsatı sunduğuna dikkati çeken Ayık, bu sürenin yurt içi ve yurt dışına seyahatlerinde hareketli bir dönem olacağını söyledi.

OTELLERDE DOLULUK YÜZDE 95-100'E ULAŞTI

Bayrama yaklaşık 10 gün kala çoğu tesisin yüzde 90-95 oranında doluluğa ulaştığını söyleyen Erkan Yağcı, son haftanın ise rezervasyon hareketliliğinde çok yoğun olduğunu söyledi. Tur operatörleri ve seyahat acenteleri bilgilerine göre, rezervasyonlarda çift haneli ciddi artış olduğunu ifade eden Yağcı, "Şimdiden kıyı bölgelerimiz ve Antalya'da bayram tatilini yüzde 95, yüzde 100'e varan doluluklarla geçireceğimizi söyleyebiliriz. Tesislerimiz bayramda yüzde 20'nin üstünde iç pazar kontenjanı ayırdı ve bu da yüz binleri ifade ediyor" biçiminde konuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal