Merkez Bankası'nın Ana Birimleri İstanbul'a Taşınmaya Başladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ana birimleri İstanbul'a taşınıyor. Artık merakla takip edilen faiz kararları Ankara'nın yanında İstanbul'da da verilebilecek.

14.07.2020-12:44 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-12:31) Merkez Bankası'nın Ana Birimleri İstanbul'a Taşınmaya Başladı
İstanbul Finans Merkezi çerçevesinde ekonomi idarelerinin İstanbul’a taşınması uzun zamandır gündemdeydi. Bu kapsamda Merkez Bankası'nda da bir hamle geldi ve ana birimlerini İstanbul’a taşımaya karar verdi.

Öğrenilen bilgilere göre bankanın iletişim ile dış münasebetler, piyasalar, bankacılık ve finansal kurumlar, araştırma ve para politikası genel müdürlükleri tam kadro halinde İstanbul’a taşındı. İstanbul’a gelen çalışan sayısının 400'ü aştığı bildiriliyor. Öte yandan başkan ile başkan yardımcıları hem Ankara hem İstanbul ofislerinde görev alıyor.

BloombergHT'deki habere göre, Ankara’da yönetim merkezinde de İstanbul’da da Para Politikası Kurulu (PPK) toplantıları gerçekleştirebilecek teknik ve donanımı olan banka şartlara göre hangisi daha uygun isi 2 tarafta da toplantıları düzenleyebilecek halde. Dört gözle beklenen faiz kararları Ankara’nın yanında İstanbul’da da verilebilecek.

Aynı zamanda, Ataşehir'deki finans merkezinde yer alan yeni bina bittiğinde başka birimlerin de taşınması hedefleniyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal