Malazgirt Kapılarını İhracata Açtı

Muş'un Malazgirt ilçesinde yer alan Tarım Makineleri İhtisas Sanayi Sitesi'nde (TARMİSS) 10 firma tarafından üretilen tarım aletleri, 5 ülkeye ihraç ediliyor.

20.09.2019-14:26 - (Son Güncelleme: 20.09.2019-14:14)

Muş'un Malazgirt ilçesinde yer alan Tarım Makineleri İhtisas Sanayi Sitesi'nde (TARMİSS) 10 firma tarafından üretilen tarım aletleri, 5 ülkeye ihraç ediliyor.

Yurt Dışında Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Suriye ve Irak'a Satış Yapılıyor

Tarım Makineleri İhtisas Sanayi Sitesi (TARMİSS) kapsamında kurdukları işletmelerde tarım araçları üreten 10 firma, ürünlerini yurt içinden ziyade Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Suriye ve Irak'a pazarlıyor.

Müşterilerin özel isteklerine yönelik onların belirlediği arazi şartlarına uyumlu tarım aletleri üretimi yapan firmalar, kalite ve garanti güvencesiyle sürekli yurtdışına satış yapıyor. Devlet desteğiyle yüzde 50 hibeyle ekipman alan bu firmalar, yüzlerce kişi istihdam ederek kent ekonomisine katkı sağlıyor.

Devlet Desteği Yüzde 50 Hibeyle Ekipman Alındı

Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılınç, konuya yönelik "Firmalarımız tarım aletlerini birçok ülkeye ihraç ediyor. İhracat, Malazgirt, Muş ve ülke ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. Firmalar, ilk günden bugüne kadar tarım aletlerini daha da geliştirerek üretiyor. Bütün tarım aletleri Malazgirt'te hazırlanıyor. Malazgirt, tarım aletleri üretimi konusunda ciddi bir mesafe katetmiş. Bu firmalarımıza sahip çıkmamız lazım." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal