Kurban Bayramı Öncesinde 16,4 Milyon Kişiye Ödeme Yapılacak

16,4 milyon kişi bayram tatiline para alarak gidecek. Emeklilere ikramiyeleri, kamu işçilerine ek tediyeleri verilecek. Kamu personelleri ile evde bakım aylığı alanlara erken maaş verilecek. İlk ödeme yarın SSK emeklilerine...

07.08.2019-09:53 - (Son Güncelleme: 07.08.2019-09:47) Kurban Bayramı Öncesinde 16,4 Milyon Kişiye Ödeme Yapılacak

Hükümet, 16,4 milyon kişiye bayram müjdesi verdi. Bu hafta emeklilere, kamu personeline, evde bakım aylığı alanlara ve memurlara ödeme haftası olacak. Emeklilere ikramiyeleri, kamu işçilerine ek tediyeleri ödenecek. Evde bakım aylığı alanlar ile kamu personellerine erken maaş ödemesi gerçekleştirilecek.

DUL VE YETİMLERE DE

İlk ödeme yarın, bayram ikramiyesini alacak SSK emeklilerine olacak. Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri de 9 Ağustos Cuma günü bayram ikramiyelerini alacak. Bu şekilde emeklilerin bayram ikramiyeleri 2 günde ödenmiş olacak. Emeklilere biner lira, ölüm aylığı alan dul ve yetimler ile devamlı iş göremezlik aylığı bağlananlara ise aylık oranları çerçevesinde ödeme yapılacak. 12 milyon 141 bin kişiye yaklaşık 10,8 milyar lira ödeme yapılacak.

13 GÜNLÜK TEDİYE

9 Ağustos ayrıca kamu işçileri, memurlar ve evde bakım aylığı alanlar için de kazanç günü olacak. Cumhurbaşkanı kararı çerçevesinde işçilere 26 günlük ek tediyelerinin (ikramiye) ilk yarısı verilecek. Kamu işçileri 13 günlük tediye alacak. Asgari ücretliye 792,57, brüt maaşı 3 bin 500 lira olana da bin 84 lira yatırılacak.

MEMUR ERKEN ALACAK

Ayrıca kamu çalışanlarına, bayram sebebiyle erken maaş ödemesi gerçekleştirilecek. Memurların hesaplarına en az 3 bin 334 lira yatırılacak. Bin 384 lira tutarındaki evde bakım aylığı da 9 Ağustos'ta verilecek.

ÜRETİCİYE 1,2 MİLYAR TL

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yağlı tohumlu bitkiler fark ödemesi ile hububat, baklagil ve dane mısır destek ödemelerinin bayram öncesinde yapılacağını duyurdu. Pakdemirli, dün akşam 18.00 itibariyle ödeme işlemlerine geçildiğini söyleyerek, "'Yağlı Tohumlu Bitkiler' fark ödemelerinin kalan yüzde 30'luk bölümü ile hububat, baklagil ve dane mısır desteği olarak toplam 227 bin çiftçimize 1 milyar 200 milyon lira verilecek" dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal