Hisarcıklıoğlu'ndan 'Meslek Okullarını Seçin' Çağrısı

Rifat Hisarcıklıoğlu, açıklamasında, LGS 2020 sınavının ardından öğrencilerin ve ailelerinin önemli bir tercih yoluna girdiğini belirtti.

18.07.2020-13:44 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-13:33) Hisarcıklıoğlu'ndan 'Meslek Okullarını Seçin' Çağrısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının ardından öğrencilerin tercih vaktinin geldiğini ifade ederek, 'Gençlerimizi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), TOBB ve TOBB ETÜ olarak başlattığımız program kapsamındaki 81 ildeki 103 okulumuzu tercih etmeye çağırıyorum.' diye konuştu.

 

Tercihlerin bitiminde öğrencilerin, kendilerini geleceğe hazırlayacak okullara yerleşeceklerine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, 'İşte tam da bu noktada gençlerimizi MEB, TOBB ve TOBB ETÜ olarak başlattığımız program kapsamındaki 81 ildeki 103 okulumuzu tercih etmeye çağırıyorum.' açıklamasında bulundu.

Rifat Hisarcıklıoğlu, meslek liselerinde oldukça değişim ve dönüşüm başlattıklarına vurgu yaparak, geçen yıl imza atılan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü ile özel sektörün gerek gördüğü nitelikli iş gücünü yetiştirmek için dönemin niteliklerine uygun yeni ve aktif bir mesleki eğitim modeline geçiş yaptıklarını belirtti.

Protokol çerçevesinde 81 şehirde 81 meslek lisesi ile faaliyetlere başladıklarına işaret eden Hisarcıklıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

'Okullarımızın arkasında merkezde MEB, TOBB ve TOBB ETÜ'nün, illerde ve ilçelerde ise oda ve borsalarımızın desteği var. Kamu-özel sektör ortak yönetim modeliyle yerelde oda ve borsalarımızın vasıtasıyla mesleki eğitimin hem dinamik hem de sanayi, ticaret ve tarımın ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmasını sağlıyoruz. Okullarımızı tercih edecek gençlerimiz mezun olduklarında 'ara eleman' değil, 'aranan eleman' olacaklar. Bu okullarımızdan mezun olacak gençlerimizin diploması, mesleği olacak.'

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE BURS OLANAĞI

Hisarcıklıoğlu, geleceğin girişimcileri olacak yüksek teknoloji alanında daha fazla icat, daha fazla patent çıkartacak gençleri yetiştirmeyi kendilerine hedef edindiklerinin altını çizerek, oda ve borsaların desteğiyle başarılı öğrencilere burs imkanı sağladıklarını bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal