Fitch Ratings, Arjantin'in Kredi Notunu Yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kurumu Fitch Ratings, Arjantin'in "RD" kısıtlı temerrüt seviyesinde olan uzun süreli kredi notunu "CC"ye çıkardı.

08.04.2020-14:46 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-14:40) Fitch Ratings, Arjantin'in Kredi Notunu Yükseltti
Uluslararası kredi derecelendirme kurumu Fitch Ratings, Arjantin'in "RD" kısıtlı temerrüt seviyesinde olan uzun süreli kredi notunu "CC"ye çıkardı.

Uluslararası kredi derecelendirme kurumu Fitch Ratings'ten gelen açıklamada, Arjantin'in kredi notunun yükseltilmesinde, ülkede yabancı para türünden borçlanma aracı dış satımı ödemeleriyle ilgili çıkarılan uygulama kararının etkili olduğu belirtildi.

"CC" kredi notunun, yabancı tahvil sahipleriyle sıkıntılı borç ödemesinin yürütülmesi veya ödemelerin kaçırılması benzeri bir başka temerrüt olasılığının yüksek olduğunu gösterdiğin altı çizilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Arjantin hükümeti, uzun vadeli BONAR ve kısa vadeli LETES dahil olmak üzere, yerel kanunlar uyarınca çıkarılan dolar cinsinden borçlanma araçlarına yapılan ödemeleri erteleme kararı aldı. Kararnamede, bu ödemelerin 31 Aralık 2020'ye kadar ötelendiği belirtilmesine rağmen, borç sürdürülebilirliğinin sağlanması için daha geniş çaba sarf edilmesi yönünde ilerleme kaydedilmesiyle bunların daha erken bir tarihte ödenebileceğine işaret ediliyor."

Açıklamada, finansman sınırlamalarını azaltan ve devletin borç hizmeti sorumluluklarını sürekli olarak yerine getirmesini sağlayan gelişmeler olması halinde, Arjantin'in kredi notunun yükseltilebileceği belirtilerek, "Bununla birlikte, eksik borç ödemesi veya ticari borç yükümlülüklerinde olması muhtemel temerrüt belirtileri halinde ülkenin notu düşürülebilir." uyarısı yapıldı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal