Emekliye Faizsiz Nakit 6 Bin Lira Destek

SGK, emekli maaşının bağlanmasını bekleyen kişilere, 6 bin 62 lira avans veriyor. Talepler uygulamaya geçerse bu destek, tüm emeklilere sağlanabilecek. Geri ödeme de taksitle ve faizsiz bir şekilde gerçekleşecek.

17.08.2019-09:13 - (Son Güncelleme: 17.08.2019-09:03) Emekliye Faizsiz Nakit 6 Bin Lira Destek

Emekli maaşının bağlanmasını bekleyen kişilere Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) avans fırsatı veriyor. Emeklilik başvurusunda bulunan ve aylığı 90 gün içinde bağlanamayanlar, yazılı olarak kuruma başvuru gerçekleştirirse avanstan faydalanabiliyor. SGK, bu kişilere, net asgari ücretin 3 katına kadar ödeme sağlıyor.

Yani bu sene başvuruda bulunan kişi, 6 bin 62 liraya varan avanstan yararlanabiliyor. Sağlanan avansın bağlanacak gelir ve aylıkların birikmiş tutarından çok olan kısmı, daha sonra gelir ve aylıklardan 1/4 oranında düşülerek mahsup ediliyor. Bu imkanın  tüm emekliler için yaygınlaştırılması konusunda çalışmalar başlatıldı.

ASGARİ ÜCRETİN 3 KATI KADAR OLUYOR  

Emekliler, bu imkan için verilecek kararı heyecanla bekliyor. Eğer sistem uygulamaya geçerse; emekliler nakit sıkıntısı yaşadığında SGK’ya yazılı başvuruda bulunarak avans sağlayabiecek. Tutar, mevcut uygulamadaki gibi asgari ücretin 3 katına kadar çıkabilecek. Ya da emekliye, maaşının 3 katına kadar avans sağlanacak. Bu para daha sonra emeklinin maaşından taksitli olarak kesilecek. Verilen avanstan faiz alınmayacak. Bu şekilde emekliler faizsiz bir şekilde nakit ihtiyacını karşılayabilecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal