Dünya Ticaret Örgütü'nün Ticaret Barometresinde Coronavirüs Etkisiyle Rekor Düşüş

Küresel Mal Ticaret Barometresi Raporu'nda küresel ticaretteki hızlı küçülmenin senenin ikinci çeyreğine uzayacağı belirtildi.

20.05.2020-13:42 - (Son Güncelleme: 20.05.2020-13:33) Dünya Ticaret Örgütü'nün Ticaret Barometresinde Coronavirüs Etkisiyle Rekor Düşüş
Küresel Mal Ticaret Barometresi Raporu'nda küresel ticaretteki hızlı küçülmenin senenin ikinci çeyreğine uzayacağı belirtildi.

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ), 2016’dan bu yana yayınladığı Mal Ticareti Barometresi coronavirüs sebebiyle en düşük düzeyine geriledi.

Dünya Ticaret Örgütü Küresel Mal Ticaret Barometresi Raporu'nu paylaştı. Bu rapora göre, şubat ayında 95,5 olan Mal Ticareti Barometresi mayıs ayında 87,6’a geriledi.

Barometredeki 100'den büyük ölçümler trendin üstünde genişleme olacağını gösterirken, 100'ün altındaki ölçümler trendin altında büyümeye dikkat çekiyor.

Dünya Ticaret Örgütü raporunda, 2016’dan bu yana yayınlanan barometrenin en düşük düzeyine gerilediği ifade ederek, “Bu da küresel ticaretteki hızlı daralmanın yılın ikinci çeyreğine uzayacağına işaret ediyor.” şeklinde konuştu.

Bugün açıklanan barometrenin coronavirüs pandemisinin ilk etaplarını gösterdiğin altı çizilen raporda, bunun da küresel ticarette düşüşünün daha dibi görmediğine dikkat çekildiğine vurgu yapıldı.

Dünya Ticaret Örgütü'nün 8 Nisan 2020'de yayınlanan raporunda konu olan salgının süresine ve politika etkisinin etkinliğine bağlı olarak dünya mal ticaretinin bu sene % 13 ile % 32 arasında inebileceğinin beklenildiği anımsatılan raporda, barometredeki yeni ölçümün bu öngörüyle tutarlı olduğu bildirildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal