Biden Tulum Çıkartırsa Piyasalarda Ne Olur?

Piyasaların Trump'ı desteklediği ABD seçimlerinde, Biden tulum çıkartırsa ne olur? ABD'nin Mavi Dalga adını verdiği ve üç alanda da Biden'ın kazanmasına küresel piyasalar nasıl tepki verir? Yanıtı haberimizde.

08.10.2020-17:17 - (Son Güncelleme: 08.10.2020-17:06) Biden Tulum Çıkartırsa Piyasalarda Ne Olur?

Haber365Özel-Ekonomi Servisi

Başkanlık seçimleri, Senato ve Temsilciler Meclisi’nde, yani üç alanda da seçimin kazanılmasına, ABD’de, ‘Mavi Dalga’ adı veriliyor.

3 Kasım’da ABD’de yapılacak seçimlerde, anketlere göre, Joe Biden’ın tulum çıkartarak, Mavi Dalga etkisi getirmesi bekleniyor.

Peki, böyle bir durum, küresel piyasaları nasıl etkileyecektir, gelin yakından bakalım.

ÖNCEKİ SEÇİMDE DE, CLİNTON ÖNDEYDİ!

Öncelikle bir anımsatma yapalım. Hillary Clinton ile Donald Trump arasındaki başkanlık yarışı anketlerinde de, Clinton’un açık ara önde olduğu görülüyordu. Nitekim öyle de oldu. Clinton, Trump’tan 2,5 puan daha fazla oy aldı.

Bununla birlikte, ABD’deki sistemden dolayı, kritik yerlerdeki duruma bakılarak, Trump galip ilan edildi.

3 Kasım’da yine bir sürpriz olur da, Trump kazanabilir mi?

Sorunun yanıtı, piyasaların sert bir dalga ile bu durumu ortaya koymasında yatıyor. Bunun dışında, Biden’ın ipi göğüslemesi bekleniyor.

MAVİ DALGA KÜRESEL EKONOMİLERİ DESTEKLER!

3 Kasım seçimlerinden çıkacak bir Mavi Dalga’yı, piyasalar olumlu karşılayacaklar. Mavi Dalga, daha fazla teşviğin ve hükümet harcamasının önünü de açacak.

Piyasalar, Mavi Dalga ile daha düzenli bir ticaret sisteminin kurgulanacağını, FED’in daha gevşek bir politika uygulayacağını, dolar ve ABD’nin reel getirileri üzerinde aşağı yönlü bir baskı olması bekleniyor.

DEMOKRATLAR PARA HARCAMAYA HEVESLİ 

Credit Suisse’e göre Mavi Dalga senaryosu ile Demokratların para harcamaya hevesli olmalarına, merkez bankalarının da bu konuda desteğinin olması bekleniyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal