Bakanlıktan Vatandaşa Önemli Açıklama! Bunu Yapın 700 TL Kar Elde Edin

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından, 'Tercihini verimlilikten yana kullan hem sen kazan hem Türkiye kazansın' sloganıyla yapılan kamu spotunda, alınacak bazı önlemlerle enerjide senelik 700 liraya kadar tasarruf sağlanabileceği vurgulandı.

08.01.2019-08:59 - (Son Güncelleme: 08.01.2019-08:52) Bakanlıktan Vatandaşa Önemli Açıklama! Bunu Yapın 700 TL Kar Elde Edin

Bakanlık, enerji tüketiminde verimlilik ve tasarruf sağlamaya yönelik ip uçlarını, yayınladığı kamu spotuyla vatandaşlara duyurdu.

ÇOCUKLARA ENERJİ VERİMLİLİĞİ BİLİNCİ

Çocuklarda enerji verimliliği ile ilgili bilinç oluşturma, yetişkinlerde ise farkındalık yaratmak için diğer kamu spotlarından farklı olarak 3D animasyonlara da başvuruldu.

BİNA YALITIM VE AYDINLATMA

Söz konusu spotta, bina yalıtımı, aydınlatma ve tüm ev aletlerinde verimli ekipman dönüşümüyle faturalarda bir senede yüzde 28'e kadar tasarruf sağlanabileceği ifade edildi.

PRİZDEN ÇIKARTMAYI UNUTMAYIN

Kullanılmayan elektronik eşyaların prizden çıkarılması gerektiğinin altını çizen kamu spotunda, ortam sıcaklığını 21 dereceye indirmek ve fazladan yanan ışıkları söndürmek gibi önlemlerle senede 700 liraya yakın tasarruf edilebileceği vurgulandı.

Sloganı, 'Tercihini verimlilikten yana kullan hem sen kazan hem Türkiye kazansın' şeklinde olan spot hafta boyunca ülkede enerji verimliliğine dikkati çekecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal