Bakan Selçuk Engellilerin Raporunun Uzatıldığını Açıkladı

Bakan Selçuk engelli aylığı raporlarına ilişkin açıklamada bulundu.

02.06.2020-12:42 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-16:58) Bakan Selçuk Engellilerin Raporunun Uzatıldığını Açıkladı

Bakan Selçuk engellilerin raporlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: "Evde bakım yardımından yararlananlar ve engelli aylığı alanların raporları ikinci bir duyuruya kadar geçerli sayılacak." dedi.

Bakan Selçuk, evde bakım yardımından ve engelli aylıklarından faydalanan engellilerin, olan raporların ikinci bir duyuruya dek geçerli olacağını açıkladı.

Bakan Selçuk, yazılı açıklamasında, coronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında vatandaşların mümkün olduğu kadar kalabalık ortamlardan kaçınmalarını sağlamak için alınan tedbirlerin sürdüğünün altını çizdi. Bakan Selçuk, evde bakım yardımı ve engelli aylıklarından faydalananların süreli 'Engelli Sağlık Kurulu' raporlarını belirli periyotlarla yenilemek durumunda olduklarını hatırlatarak şu açıklamada bulundu:

"Süresi dolan raporlar nedeniyle engellilerimizin mağdur olmasını önlemek amacıyla, raporları yenileme zorunluluğunu daha önce Haziran ayı başına kadar ertelediğimizi duyurmuştuk. 01.01.2020 tarihi ve sonrasında rapor süresi dolan engellilerimizi, ikinci bir duyuruya kadar rapor yenilemek amacıyla hastanelere yönlendirilmemeleri ve hizmetlerin mevcut raporları ile devam ettirilmesi kararı aldık."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal