Avrupa Yatırım Bankası Türkiye’ye Kredi Vermeyi Durdurdu

Avrupa Yatırım Bankası (EIB) Türkiye'de devlet ile bağlantılı kurumlara yeni finansman sağlama faaliyetlerini bu sene sonuna kadar durduracağınıve bu süre içerisinde Türkiye stratejisini gözden geçireceğini açıkladı.

24.07.2019-15:10 - (Son Güncelleme: 24.07.2019-15:06) Avrupa Yatırım Bankası Türkiye’ye Kredi Vermeyi Durdurdu

Avrupa Yatırım Bankası (EIB) Türkiye'de devlet ile bağlantılı kurumlara yeni finansman sağlama çalışmalarını bu sene sonuna kadar askıya alacağını, bu sırada Türkiye stratejisini gözden geçireceğini duyurdu.

Reuters'in haberine göre EIB'nin bu kararı, Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi Kıbrıs adası açıklarındaki doğalgaz ve petrol sondaj çalışmalarına karşılık olarak yaptığı sembolik misilleme doğrultusunda alındı.

EIB sözcüsü Reuters'a yaptığı açıklamada, "AB'nin bankası olarak EIB (Avrupa) Komisyonu'nun tavsiyelerini takip edecek ve yılın geri kalanında yeni borç verme faaaliyetlerini onay için yönetim kuruluna sunma konusunda kısıtlayıcı bir yaklaşım benimseyecek" ifadesinde bulundu.

BU YIL TÜRKİYE'TE YATIRIM YAPMADI  

Tek başına Türkiye'ye en çok kredi veren yabancı kurum olan EIB, geçtiğimiz üç yıl boyunca her sene 0.4 milyar euro ile 2.2 milyar euro arasında parasal kaynak sağladı. Banka bu sene Türkiye'de yeni bir yatırım ise yapmadı.

Yeni kredileri durdurma kararının özel sektör projelerini etkilemesi beklenmiyor. Bankanın yönetim kurulundaki AB maliye bakanlarının onay vermesi durumunda sene sonuna kadar yaklaşık 350 milyon euro özel sektör projelerine sağlanacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal