Araç Muayene Ödemesinde Yeni Dönem

Araç muayenede, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni çalışma geliyor. Ankara, araç muayene bedelinin kredi kartıyla ödenmesi ile ilgili yeni bir çalışma yapıyor. Kredi kartına taksit ile ödemek mümkün mü ?

01.09.2020-13:34 - (Son Güncelleme: 01.09.2020-14:24) Araç Muayene Ödemesinde Yeni Dönem

Görevliler, ilgili bankanın, bu meselede imkan veya seçenek vermesi halinde taksit gelmesinin de mümkün olabileceğini dile getirdi.

Türkiye’de, araç muayene işlemini, 3 ortaklı TÜVTÜRK gerçekleştiriyor. Ortaklar sırasıyla Doğuş Grubu, TÜV SÜD ile Bridgepoint. 

Araç muayene bedeli, her sene tekrar değerleme miktarında artırılıyor. Bu sene için düzenlenen % 22.58’lik tekrar değerleme miktarında yapılan yükselişle beraber otomobil için araç muayene bedeli, 342 lira 50 kuruş oldu. Egzoz emisyon bedeli ise 80 liraya yükseldi.

Vatandaşlar, bu zamma tepki gösterdi. Fiyat artışının, tekrar gözden geçirilmesini talep etti. İndirim meselesinde bir çalışma mevzusu gündemde değil. Buna karşılık nakit haricinde ödeme alternatifleri değerlendiriliyor.

KREDİ KARTI İLE ÖDEME

Ankara’da müzakerelerde, araç muayene bedelinin kredi kartıyla ödenmesine ile ilgili bir çalışma yapıldığı değerlendiriliyor. Bu faaliyetin belli bir noktaya ulaştığı belirtildi.

TAKSİL GELİR Mİ?

Görevliler, alakalı bankanın, bu meselede imkan veya alternatif sunması halinde taksit de yapılmasına imkan olacağını dile getirdi. Bankanın, pozisyonunun ehemmiyeti olduğunu belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal