Antalya'da Turist Sayısı 1 Milyonu Aştı

Koronavirüs salgını sebebiyle bu sene zor bir sezon atlatan turizm sektöründe normalleşmeyle beraber kritik bir canlılık yaşanıyor. Türkiye’nin gözde turizm noktalarına 2 ayda 6 milyonun üzerinde yolcu uçtu. Antalya’ya şu ana dek gelen turist sayısı 1 milyonu geçti.

22.08.2020-12:00 - (Son Güncelleme: 22.08.2020-13:05) Antalya'da Turist Sayısı 1 Milyonu Aştı

Yeni normalle geçiş süreciyle beraber hareketlenen turizm sektörü yurt dışından kısıtlı da olsa gelen misafir ve yerli turistle beraber ufak ufak toparlanmaya başladı. Türkiye’nin gözde turizm destinasyonlarına 2 ayda 6 milyonun üzerinde yolcu uçtuğu alanda, yalnızca Antalya’ya gelen turist sayısı bir milyonu geçti.

Yaz turizmi sebebiyle hava trafiğinin yoğunlaştığı İstanbul, Antalya, Muğla, İzmir ve Adana’daki havalimanlarından haziran ve temmuz aylarında toplam 6 milyon 95 bin 918 yolcu seyahat etti. Türkiye’deki koronavirüs pandemisinde normalleşme süreciyle beraber gözde turizm destinasyonlarına yakın havalimanlarında canlılık yaşanıyor. Alınan sıkı önlemler kapsamında sürmekte olan hava trafiği, yerli turizm bölgelerine seyahat eden yolcuların verilerine de pozitif etkiledi.

YOĞUN HAVA TRAFİĞİ

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü verilerinden düzenlenen bilgiye göre, haziran ile temmuz ayında İstanbul Havalimanı’ndan yurt içinde 1 milyon 260 bin 712, yurt dışında 743 bin 965 yolcu ağırlandı.

Bu havalimanından 2 ayda toplamda 2 milyon 4 bin 677 kişi yolculuk yaptı. Aynı aylarda, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan toplam 1 milyon 738 bin 78 kişi ağırlandı. Tatilcilerin 1 milyon 419 bin 774’ü yurt içi, 318 bin 304’ü yurt dışı uçuşlarıyla bu havalimanından uçtu. Böylece İstanbul’daki havalimanlarından uçuşların yoğunlaştığı haziran-temmuzda 3 milyon 742 bin 755 yolcu geliş-gidiş yaptı. Gözde tatil adreslerinden olan İzmir’deki Adnan Menderes Havalimanı’nda, yazın yolcu yoğunluğu arttı. 2 aylık sürede yurt içinde 611 bin 760, yurt dışında 160 bin 629 olmak üzere toplam 772 bin 389 yolcu ağırlandı.

ANTALYA’DA TURİST SAYISI 1 MİLYONU AŞTI

Koronavirüs salgını döneminde 'güvenli tatilin' adresi olan Antalya’ya giden turist sayısı 1 milyonu geçti. Dünyanın en çok rağbet gören turizm destinasyonları arasında olan şehirde, yurt dışı uçuş seferlerinin başlamasıyla yabancı turistte canlılık yaşanmaya başladı. Şehir Konseyi Turizm Grubu Başkanı Recep Yavuz, turizm sektörünün dünya genelinde tarihin en sıkıntılı zamanlarından birini yaşadığını dile getirdi. Gelişmelerin anlık farklılık gösterebildiğini söyleyen Yavuz, son bir hafta içerisinde dünyanın en fazla turist alan bölgelerine birer birer seyahat uyarısı geldiğini söyledi. Mayorko, Kuzey İspanya, Hırvatistan sahil kısımları, Fransa, Bulgaristan sahillerinin bu süreçte engellerle karşı karşıya kaldığını belirten Yavuz, Antalya’nın da bu süreçte oldukça mücadele verdiğini söyledi.

UKRAYNA BİRİNCİ SIRADA

Şehre 31 ülkeden turistin geldiğini söyleyen Yavuz, 1 Ocak - 19 Ağustos tarihlerinde en çok turistin Ukrayna’dan geldiğini dile getirdi. Ardından da Ruslar’ın geldiğini söyleyen Yavuz, 'Ukrayna’dan 299 bin 967, Rusya’dan 281 bin 398, Almanya’dan 221 bin 151, İngiltere’den 85 bin 850 turist tatil için Antalya’yı tercih etti' diye konuştu. Yavuz, Antalya’yı 1 Ocak-19 Ağustos tarihlerinde ziyaret eden turist sayısının 1 milyon 87 bin 959 olarak kaydedildiğini ifadelerine ekledi.

SEKTÖR CANLANDI

Bilhassa Güvenli Turizm Sertifika Programı’nın Antalya ile Türkiye turizmi bakımından oldukça başarılı bir çalışma olduğunun altını çizen Yavuz, yurt dışına yönelik dikkat çeken tanıtımlar yapıldığını ve programın güzel bir şekilde anlatıldığını söyledi. Şehirde, turizmin bilhassa temmuz ayında canlandığını belirten Yavuz, şu ifadeleri kullandı:

'Antalya Havalimanından derlediğimiz istatistiki verilere göre, Antalya 19 Ağustos itibarıyla 1 milyon turisti yakaladı. Bu süreçte küçümsenmemesi gereken bir rakam. Belki tek bir turistin gelmediği bir 8 ay geçirebilirdik. 2020 yılında 8 ayda 1 milyon turistin gittiği çok fazla turizm destinasyonu olduğunu düşünmüyorum.'

Sezonun kapanmasına hemen hemen 2,5 ay kaldığını belirten Yavuz, bundan sonrasın da Antalya ile Türk turizminin problemsiz ilerlemesi için alınan önlemlerden asla taviz verilmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal