27 Kuruşluk Benzin Zammından Sonra Rahatlatan Açıklama Geldi

Benzin fiyatlarına gelen 27 kuruşluk zammın ardından rahatlatan açıklama Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş'tan geldi. Aktaş, eşel mobil sistemin devreye girdiğini söyledi.

02.07.2019-16:08 - (Son Güncelleme: 02.07.2019-16:04)

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, paylaştığı açıklamada, benzin fiyatlarına dün yapılan 27 kuruşluk zammın son dönemdeki yurt dışı ürün ve petrol fiyatlarında meydana gelen artışlardan doğduğunu ifade etti.

Dolar kurundaki düşüşün de yurt dışı kaynaklı bu artışı telafi edemediğini söyleyen Aktaş, "Bu zam mecburiyetten doğdu fakat bu zamla beraber eşel mobil sistemine, yani koruyucu şemsiyeye yeniden girildi. Hızlı bir artış olduğu için rakamlara yansımadı fakat bundan sonra indirimler fiyatlara yansıyacak." açıklamasını yaptı.

"EŞEL MOBİL SİSTEM BİZİ KORUYACAKTIR"

Aktaş, 25-26 Haziran'da yapılması düşünülen 176. Olağan OPEC Toplantısı ile OPEC dışı bazı üretici ülke temsilcilerinin de olacağı ve petrol üretim kısıntısı anlaşmasının uzatılmasının görüşüleceği 6. Bakanlar Toplantısı'nın ertelenmesinin piyasaları kötü etkilediğini de söyledi.

Bu sebeple global petrol piyasalarında meydana gelen belirsizliğin yakın dönemde akaryakıt fiyatlarını kademeli olarak yükseltebileceğini söyleyen Aktaş, "Eylül ayına dek bir miktar yükseliş trendi göreceğimizi düşünüyoruz fakat Cumhurbaşkanlığı kararıyla tersi yönde bir açıklama olmadıkça eşel mobil sistemi bizi koruyacaktır." diye konuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal