Eklem ve Kemik Ağrıları İçin Doğal Çözüm!

Vücuttaki ağrılar genel olarak kemik, eklem ve kasların hasar alması sonucu meydana gelir. Yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen bu durumun önüne geçmek ise doğal yöntemlerle mümkün. Peki, eklem ve kemik ağrılarına iyi gelen doğal yöntemler nelerdir? Detaylar haberimizde...

15.05.2020-13:13 - (Son Güncelleme: 15.05.2020-13:14) Eklem ve Kemik Ağrıları İçin Doğal Çözüm!

Kalça, sırt, kollar ve bacaklarda yaşanan kemik ağrıları çevresel etkilerin yanı sıra vitamin eksikliğinden dolayı da ortaya çıkabilir. Bu ağrılar tedavi edilmediği sürece yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiler. Aynı zamanda eklemlerde de görülen bu ağrılar, uyuşma ve karıncalaşma ile devam eder. Ancak uzmanların önerdiği bazı doğal yöntemlerle bu ağrılardan kurtulabilirsiniz. Sizin için eklem ve kemik ağrılarını iyi gelen doğal yöntemleri bir araya getirdik. İşte detaylar...

EKLEM VE KEMİK AĞRILARI NEDEN OLUR?

  • Aşırı kilo
  • Kan değerlerinde değişimler
  • Kaza sonrası yaşanan iskelet travmaları
  • Yetersiz protein ve kalsiyum
  • Vücuttaki iltihabın artmasına neden olan üst solunum yolu hastalıkları
  • Üst solunum yolu hastalıklarından dolayı vücuda giren bakteri ve mikroplar
  • Spor yaparken dengesiz hareket etmek

EKLEM VE KEMİK AĞRILARININ BELİRTİLERİ

  • Oturma esnasında kuyruk sokumunda ağrı
  • Hareket kısıtlanmaları
  • Otururken, uyurken, kalkarken diz ve ayaklarda şiddetli batma ve kısıtlı hareketler
  • Kemiklerin birleştiği noktalardan ses gelmesi
  • Eklem bölgesinde şişlik ve sertlik
  • Uyku esnasında bile ağrı
  • Hareket esnasında kemik veya kaslarda takılma

EKLEM VE KEMİK AĞRILARINA İYİ GELEN DOĞAL YÖNTEMLER

Düzenli kan akışını sağlamak için doğru masaj teknikleri ile vücudunuzun ağrı hissettiğiniz bölgesini rahatlatmak için masaj yapabilir veya yaptırabilirsiniz. Masaj esnasında atkestanesi, zeytin, ceviz ve Hint yağı gibi yağlar kullanarak sinirlerin uyarılmasını sağlayabilir, ağrının azalmasında daha etkili bir yol izleyebilirsiniz.

Yapılan bazı araştırmalar acı biberin ağrıları kestiğini ortaya koymuştur. Hafif şiddetli seyreden diz ağrılarının %70'ini azaltır. Bunun için toz acı biberi 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ile karıştırarak ocakta 5 dakika ısıtın. Ilıdığında ağrı olan bölgeye masaj yaparak uygulayın ve 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın.

Epsom tuzu, yüksek miktarda magnezyum içerdiği için cildin emilimini hızlandırır ve sinirlerin uyarılmasını sağlar. Uyarılan sinirler ağrıya neden olan iltihabı ya da enfeksiyonlu hücreyi yok eder. Küveti sıcak su ile doldurduktan sonra içerisine bol miktarda epsom tuzu atın ve su soğuyana kadar içerisinde bekleyin. Bu işlemi ağrılarınız geçene kadar yapabilirsiniz.

Isırgan otu, ağrıyı azaltan doğal yöntemler arasında yer alır. İltihabı azaltan bileşikler içeren ısırgan otu, kemikleri güçlendirerek enfeksiyonlu virüslere karşı koruma sağlar. Kurutulmuş ısırgan otunu kaynayan suyun içerisine atın ve demlenmesini bekleyin. Demlendikten sonra süzüp suyunu için.

Lahana, içeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde ağrılara iyi gelen doğal besinler arasında yer alır. Vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olan lahana, ödem oluşumunu da önler. Limon ve sarımsaklı bir suyun içerisine lahana yapraklarını batırarak bir gün boyunca bekletin. Ardından bu yaprakları ağrının olduğu bölgeye sararak üzerini streç film ile sarıp en az 1 saat boyunca bekletin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal