Türkiye’nin sevilen yarışması MasterChef’e yine izleyicileri şaşırttı. Programa fazla bilinmeyen bir tarif olan ‘Soğan Çorbası’ damgasını vurdu. Bir Fransız klasiği olan soğan çorbasının en önemli özelliği ise soğan tadının ağza gelmemesi. MasterChef Türkiye programın takipçileri bu muhteşem soğan çorbasını denemek için tarifin peşine düştü. Görüntüsüyle bile karın acıktıran bu çorbanın üzerinde kıtır ekmekler bulunuyor. İlk başta oldukça ağır bir malzeme olan soğanın çorbada kullanılmasına önyargı ile yaklaşanlar bulunuyor. Ancak bu çorba tüm önyargıları yıkıyor. Sizde fırın kaseleriyle servis edilen çorbanın tarifini öğrenmek ister misiniz? Soğan çorbasında hangi malzemeler kullanılır? Soğan çorbası nasıl yapılır? İşte soğan çorbasının tüm yapım aşaması haberimizde…
Malzemeler
-1 adet kuru soğan
-1 tepeleme çorba kaşığı tereyağ
-1,5 çorba kaşığı un
-4-5 su bardağı tavuk suyu
-Karabiber
-Tuz
1 adet kuru soğanı ortadan kesin ve ince ince dilimleyerek yarım halkalar oluşturun.
Tencerede 1 kaşık tereyağı eritin ve soğanları pembeleşene kadar pişirin
Yaptığınız karışımın içine sıcak tavuk suyunu ekleyin. Eğer daha hafif bir tat elde etmek istiyorsanız tavuk suyu ile normal suyu da karıştırabilirsiniz.
Un ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika boyunca sürekli karıştırın.
Karışımınıza karabiber ve tuz ekleyin ve blenderdan geçirin.
Çorbanızı kruton ekmek ve yağda yakılmış pul bibek ile servis edin.