Ehliyet ve kimlik kartlarında yeni gelişme! Belirtilen tarihler arasında yenilenmezse ceza verilecek

Ehliyet ve kimlik kartlarında yeni bir gelişme yaşandı. Yeni döneme geçilen ehliyet ve kimlik kartlarında, belirtilen tarihler arasında yenileme gerçekleştirilmezse cezai işlem uygulanacak. Ehliyet ve kimlik kartlarını yenilemeyenler ise ne kadar ceza uygulanacağını merak ediyor.

10.04.2022-14:33 - (Son Güncelleme: 10.04.2022-14:33) Ehliyet ve kimlik kartlarında yeni gelişme! Belirtilen tarihler arasında yenilenmezse ceza verilecek

Ehliyet ve kimlik kartlarında yeni gelişme sonrasında ehliyet ve kimlik kartı yenileme işleminin zorunlu hale geldiği bildirildi. Ehliyet ve kimlik kartlarında yeni döneme geçiş sonrasında 2016 yılından önce alınmış ehliyetlerin değişmesi gerektiği açıklandı. Belirtilen tarihler arasında ehliyet yenileme işlemini gerçekleştirmeyenlere ise ceza uygulanacağı aktarıldı.

eski ehliyetini kullanıp da yenilemeyenler için süre verildiği belirtilerek bu sürenin yıl sonunda sona ereceği bildirildi. Ehliyetini verilen süreye kadar yenilemeyenlere para cezası kesileceği belirtilerek kimlik kartı ile ehliyet birleştirme yapılabildiği bunu yapanlar ise ehliyet ve kimliği aynı anda taşımayacak sadece kimlik taşımak yeterli olacak.

Yapmayana ceza kesilecek

Yapmayana ceza kesilecek

Ehliyet sahipleri için önemli bir duyuru yapıldı. Yapılan bu duyuruda 2016 yılı öncesinden kalma ehliyete sahip olanlara ve hala kullanmaya devam edenlere, yenileme işlemini gerçekleştirmek için bakanlıktan uyarı geldi. Yenileme işlemini belirtilen süre aralığında gerçekleştirmeyenlere ise para ceza kesileceği belirtildi. Bunun dışında eğer belirtilen zaman aralığında yenileme işlemi yapılmazsa ceza verileceği aktarıldı.

Ehliyet ve kimlik kartları son yenileme tarihi ne zaman?

Zorunlu hale getirilen eski ehliyet ve kimlik kartlarını yenileme işleminin 31 Aralık 2022 tarihine kadar yapılması gerektiğini, aksi halde yenilenmeyen ehliyetlerin geçersiz olacağı vurgulandı.

Ehliyet yenileme işlemi için öncelikle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden ya da ALO 199 hattından randevu alınmalıdır. Gerekli olan evraklardan ve ehliyet yenileme ücretinin yatırılmasından sonra kişiler yenileme işlemlerini kolayca gerçekleştirebilir.

Ehliyet ve kimlik kartları yenileme işlemi için gerekli evraklar nelerdir?

Yenileme işleminin gerçekleştirilmesi için gerekli olan bazı belgeler vardır.

Yenileme işlemi yapacak olan vatandaşlardan istenilen belgeler ise şöyledir:

-  Kimlik belgesi

-  Sürücü sağlık raporu

-  Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli

-  Vakıf payı

-  1 adet biyometrik fotoğraf

-  Kan grubunu belirten belge ya da yazılı beyan

-  Adli Sicil Belgesi

Ehliyet yenilememe cezası ne kadar?

Eski ehliyet sahibi olanların, ehliyetlerini yenilememesi halinde kişiye para cezası verilecektir. Son yenileme işlemi tarihi ise 31 Aralık 2022'dir ve belirtilen bu tarihe kadar kişi eski ehliyetini kullanılabilir. Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştireceklerin ödeyecekleri ücret: 13+2 TL’dir. Yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret: 280+60 TL’dir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal