Bu duyuruya uymayanlara büyük ceza! Cebinde ehliyeti olanlar dikkat: Yeni ehliyet başvurusu ne zaman sonra erecek belli oldu

Türkiye'de hala kimliğini ve ehliyetini değiştirmeyen, eski tip kimliklerini kullanmaya devam edenler mevcut. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yaptığı duyuru ile kimliğini değiştirmeyen vatandaşlara yeni duyuruda bulundu. Bu duyuruya uymayanlar ceza yiyecek.

18.03.2022-14:02 - (Son Güncelleme: 18.03.2022-14:16) Bu duyuruya uymayanlara büyük ceza! Cebinde ehliyeti olanlar dikkat: Yeni ehliyet başvurusu ne zaman sonra erecek belli oldu

Türkiye'de trafiğe kayıtlı milyonlarca taşıt var. Her gün milyonlarca araç çeşitli sebeplerden ötürü trafikte yer alıyor. 2022 yılından beri Türkiye'de 31 milyon vatandaşın ehliyet aldığı açıklandı. Bu kimliklerin büyük bir kısmı yeni kart iken yine ciddi bir oranı eski kart üzerinde kayıtlı. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kanımız gibi ehliyetlerimiz de çipli sisteme geçiyor. Yetkililer ise ehliyet belgesini çipliye yükseltmeyenlere cezanın yolda olduğunu söyleniyor. 

Ehliyet ve kimlik kartlarını değiştirmeyen ve sürekli yarına erteleyen vatandaşlar için artık son tarih belli oldu. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, ehliyetini çipli sisteme taşımayanlara cezanın kapıda olduğunun altını çizdi. 31 Milyon ehliyet sahibinin yarısı yeni kartını aldı. Ancak diğer yarısı almamakta hala ısrar etmekte.

Teknoloji sürekli gelişiyor ve değişiyor. Her sene aklımıza bile gelmeyecek özellikler ve donanımlar piyasaya sürülüyor ve özellikle kamu kurumları bu değişime hemen uyum sağlıyor. Bildiğiniz gibi Türkiye, ehliyet kartında yeni çipli sisteme geçti. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, eski sürücü belgelerinin yenileme tarihinin 31 Aralık 2022 itibarıyla biteceğini açıkladı. 


Belirtilen süre zarfında belgelerini yenileyebilirler

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 1 Ocak 2016 tarihinde uygulamaya geçilen çipli ehliyetlerin nasıl alınacağına dair de açıklamalar mevcut. Eski tip sürücü belgesi sahibi vatandaşlarımızın belirtilen süre içerisinde http://randevu.nvi.govir adresinden ya da A1o199 Çağrı Merkezi aracılığıyla randevu alarak, belgelerini yenilemek üzere Nüfus Müdürlüklerine başvurabilecekler. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal