Ehliyet yenileme randevu şart mı, randevusuz gidilir mi? Randevusuz ehliyet yenileme yapılır mı?

Sürücü belgelerini almak veya değiştirmek isteyen vatandaşların sorduğu 'Ehliyet yenileme randevu şart mı, randevusuz gidilir mi?' şeklindeki soruları gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Peki, randevusuz ehliyet yenileme yapılır mı? İşte ehliyet almak veya yenilemek için vatandaşların yapması gerekenler..

15.03.2022-13:30 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-13:31) Ehliyet yenileme randevu şart mı, randevusuz gidilir mi? Randevusuz ehliyet yenileme yapılır mı?

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Müdürlükleri tarafından verilen Sürücü Belgeleri, son 1 yıldır alınan yeni karar gereği Nüfus Müdürlüklerince verilemeye başlanıldı. Yeni kimlik belgesi, pasaport gibi işlemlerin yapıldığı Nüfus Müdürlükleri, ehliyet yenileme veya yeni alma gibi işlemleri de üstlendi.

Tüm belgelerin verildiği Nüfus daireleri de bu nedenle oldukça fazla yoğunluk yaşamaya başladı. Randevu sistemiyle çalışan Nüfus dairelerine randevu bulmakta zorlanan vatandaşlar Ehliyet yenileme randevu şart mı, randevusuz gidilir mi? sorularına yanıt bulabilmek için araştırma yapmaya başladı. Peki, randevusuz ehliyet yenileme yapılır mı?

Ehliyet yenileme randevu şart mı, randevusuz gidilir mi?

Ehliyet yenileme randevu şart mı, randevusuz gidilir mi?

Nüfus daireleri tarafından  verilen sürücü belgeleri ilk kez alan yada değiştirmek isteyenler için randevu almak normal de şart değil. Fakat, Nüfus Müdürlükleri'ne randevuyla gitmek her zaman faydalıdır. Randevu almadan giden vatandaşlar, şayet bir yoğunluk ile karşılaşırsa elleri boş geri dönmek zorunda kalabilir. 

İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen randevu sisteminde vatandaşlar isterlerse intenet sitesi üzerinden isterlerse de Alo 199 u arayarak randevu oluşturabilirler. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal