Ehliyet sağlık raporu için gerekli belgeler nelerdir? Ehliyet sağlık raporu ücreti ve gerekli belgeler (2022)

Araba kullanmanın ilk adımlarından biri de ehliyet almak. Ehliyet almanın da bazı şartları var. Ehliyet sağlık raporu almak için hangi belgeler gerekiyor? Ehliyet sağlık raporu için ne kadar ücret ödemek lazım? Ehliyet sağlık raporu almak zorunlu mu? Ehliyet sahibi olmak isteyenler bu sorulara cevap arıyor. Biz de haberimizin detayın da bu sorulara cevap bulduk.

24.03.2022-10:18 - (Son Güncelleme: 24.03.2022-11:56) Ehliyet sağlık raporu için gerekli belgeler nelerdir? Ehliyet sağlık raporu ücreti ve gerekli belgeler (2022)

Ehliyet sahibi olmadan önce tamamlamanız gereken bazı belgeler mevcut. Sağlık raporu da bu belgelerin başında geliyor. Sağlık raporu olmadan ehliyet sahibi olmanız imkansız. İlk defa ehliyet sahibi olacakların yanı sıra ehliyetini yenileyip ehliyetine sınıf eklemek isteyenler ve ehliyetini kaybedenlerin de sağlık raporu alması gerekiyor. 

Ehliyet sağlık raporu nereden alınır?

Sağlık raporu almak için Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan sağlık kuruluşlarına gitmeniz gerekiyor. Sağlık raporunu en kolay şekilde almanın yollarından biri ise aile hekimliği. Aile hekimliğine randevu alarak sağlık raporunu alabilirsiniz.

Ayrıca, Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, özel hastanelerde özel tıp merkezlerinde ve üniversite hastanelerine başvurarak da Sağlık raporunu alabilirsiniz.

Sağlık raporu alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise, sağlık raporunun doktor tarafından imzalı kaşeli ve onaylı olması.

Ehliyet için sağlık raporu nereden ve nasıl alınır?

 Sağlık raporu ücreti 2022 yılında ne kadar oldu?

Ehliyeti almanıza engel teşkil edecek bir hastalığınız yoksa sağlık raporunu kaşeli, imzalı ve onaylı bir şekilde alabilirsiniz. Aile hekimliklerinde sağlık raporu ücretsiz olarak veriliyor. Hekiminiz başka bir bölüme yönlendirme yaparsa ücret ödemeniz gerekebilir.

 Bu ücret devlet hastanelerine ve üniversite hastanelerinde göre değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin 2021yılında devlet hastanelerinde tek hekim ücreti 50 TL iken üniversite hastanelerinde bu ücret 75 TL olarak belirtilmiştir. Bunun yanında, 

Eğer sağlık kuruluna gitmeniz gerekirse Devlet hastanesi için 200 TL, Eğitim araştırma veya Üniversite hastanesinde ücret 300 TL şeklinde belirlenmiştir. Bazı sağlık durumlarında da bu ücretler değişiklik gösterebilir. Örneğin, ciddi bir sağlık sorununuz var ve ileri tetkikler gerektiren bir durum söz konusu ise bunun kararı kurul tarafından verilir. 

Özel sağlık kuruluşlarının size vereceği fiyatlar farklılık gösterebilir.

Ehliyet sağlık raporu ücreti 2022 yılında ne kadar oldu?

Ehliyet sınavından sonra yeniden sağlık raporu almak şart mı?

Ehliyet sahibi olmak için gereken en önemli belgelerden birinin sağlık raporu olduğunu vurgulamıştık.

 İlk defa ehliyet sahibi olacaklar İlçe Nüfus Müdürlüğüne başvurduklarında vermeleri gereken belgeler arasına sağlık raporunu da eklemek zorunda. Aksi takdirde ehliyet alamazlar. 

 Ehliyet sınavı geçildiği takdirde verilen sürücü kursu dosyasının içerisinde sağlık raporu da mevcut. Bu yüzden dolayı ehliyet sahibi olmak isteyenlerin yeni bir rapor almasına gerek kalmıyor, ancak ehliyet yenileme işlemlerinde sağlık raporunu yeniden çıkarmak gerekiyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal