Ramazan Bayramı tatili ne zaman, kaç gün sürecek? 2022 Ramazan Bayramı tatili uzatılacak mı? Ramazan Bayramı tatili günleri

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bayram tatil günleri açıklandı. Ramazan ayından sonra gelecek olan Ramazan Bayramı tatilinin kaç gün olduğu ise birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Ramazan Bayramı tatili ne zaman, kaç gün sürecek? 2022 Ramazan Bayramı tatilinin uzatılıp uzatılmayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor.

10.04.2022-13:45 - (Son Güncelleme: 10.04.2022-13:45) Ramazan Bayramı tatili ne zaman, kaç gün sürecek? 2022 Ramazan Bayramı tatili uzatılacak mı? Ramazan Bayramı tatili günleri

Mübarek üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayı 2 Nisan'da başladı. Ramazan ayına başlanılmasının ardından ise Ramazan Bayramı'nın ne zaman olacağı da merak edilmeye başladı. Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan Ramazan Bayramı'na günler sayılırken bayramın ne zaman olacağı ve kaç gün süreceği ise birçok kişi tarafından sorgulanıyor.

Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

Merak edilen konular arasında yer alan ve birçok kişinin tatil planları yaptığı Ramazan Bayramı'nın ilk günü pazartesi gününe denk geliyor. Bir önceki hafta cumartesi ve pazar günleri de tatil olacağı için Ramazan Bayramı'nın beş gün tatil olması bekleniyor. Bayram üç gün boyunca devam edecek.

Kadir Gecesi ne zaman?

'Bin Aydan Daha Hayırlı' olarak ifade edilen ve Ramazan ayı içinde yer alan Kadir Gecesi, 27 Nisan Çarşamba gününe denk gelmektedir.

Ramazan Bayramı ne zaman?

Ramazan Bayramı ne zaman?

2022 yılında Ramazan Bayramı Mayıs ayına denk gelmekte. Ramazan ayının son günü ve Ramazan Bayramı'nın arefesi 1 Mayıs Pazar günüdür. Ramazan Bayramı'nın ilk günü ise 2 Mayıs Pazartesi günü başlayacak ve 4 Mayıs Çarşamba günü son bulacaktır.

-  Ramazan Bayramı 1. Gün: 2 Mayıs Pazartesi

-  Ramazan Bayramı 2. Gün: 3 Mayıs Salı

-  Ramazan Bayramı 3. Gün: 4 Mayıs Çarşamba

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal