Egzersiz Yaparak Rahatlayın

Özellikle masa başında çalışan kişilerin, gün içinde kendilerine ayıracakları 15 dakika, günün kalan kısmının daha güzel geçmesine sebep oluyor. Sertleşen ve güçsüzleşen kasları esnetecek birkaç adım ile siz de kendinizi daha rahat hissedeceksiniz. İşte esneme hareketleri…

17.11.2020-16:04 - (Son Güncelleme: 17.11.2020-16:01) Egzersiz Yaparak Rahatlayın

Yapılacak basit esneme egzersizleri sayesinde birçok kasınız harekete geçecek. Çok çabuk yapılabilen bu egzersizleri siz de rahatlıkla yapabilirsiniz. Sağlığınız için yapacağınız birkaç egzersiz, zihninize de iyi gelecek. Ne demişler, sağlam kafa sağlam vücutta bulunur!

Esneme hareketlerine başlamadan önce ısınma hareketleri yapmaya başlamalısınız. Böylece ortaya çıkabilecek sakatlanma durumlarını da azaltırsınız. Mesela evde kısa bir yürüyüş yapmak yeterli gelir. Eğer emin olamıyorsanız, kollarınızı bacak ve boyun gibi bölgelerinizi kısa bir müddet hareket ettirin.

BOYUN EGZERSİZİ

Öncelikle esneme hareketlerini yapacağınız yere oturun ve başınızı önce öne ve arkaya, sonra sağa ve sola hareket ettirin. Ancak bu hareketleri yaparken daire çizmeyin ve boynunuzu yatırdığınız her konumdan sonra aynı noktaya getirin. Ayrıca sağa yatırırken sağ eliniz ile sol kulağınızın olduğu yandan tutun ve solda da tam tersini yapın. Arkaya yatırırken iki eliniz ile çenenizi tutarak ve öne yatırırken kafanızın arkasını tutarak işlemi uygulayın. 6 saniye sayarak geri konuma getirin.

OMUZ ESNETME

Boyun esnetmesinin ardından omuz esnetmeye geçin. Mesela sağ kolunuzu esnetirken sol tarafa doğru, göğsünüze doğru yaklaştırın ve öbür kolunuz ile destek olun. Diğer kolunuza da aynısını uygulayın. 

SIRT ESNETME

Oturduğunuz yerden kalkmadan kollarınızı ileri uzatın. Avuç içinizi yere doğru çevirili olarak tutun ve parmaklarınızı kenetleyin. Kollarınızı uzatırken, sırtınızı da geriye doğru çekmelisiniz. Hareket sırasında kaslarınızın gerildiğini hissedeceksiniz.

ÖN BACAK ESNETME

Bu seferki hareket için ayağa kalkın ve dengeli durun. Bir ayağınızı kaldırın ve dizinizi kırarak arkaya doğru bükün. Ayağınızı kalçanıza doğru yaklaştırın. Aynısını diğer bacağınıza da uygulayın.

ARKA BACAK ESNETME

Yere oturun ve bacağınızın birini uzatıp, diğerini bağdaş kurar gibi katlayın. İleriye uzattığınız bacağa aynı  tarafta olan kolunuz ile uzanın ve ayağınızı tutmaya çalışın. Aynısı diğer bacağınız için de uygulayın.

BEL ESNETME

Bu harekette yere uzanın ve bir bacağınızı kaldırıp eliniz ile diz kapağınızı tutup kendinize doğru çekmeye çalışın. Bu hareketi diğer bacağınıza da uygulayın.

KEDİ ESNEMESİ

Çokça bilinen bu hereketi egzersizin sonunda yapmak oldukça rahatlatıcı olacak. Ayaklarınızı altınıza alarak (kaval kemiki yerde) dik biçimde oturun. Yavaşça sırtınızı serbest bırakarak ellerinizi önünüzde yere koyarak uzatın. Yavaş yavaş eğilerek ileriye uzanın. Bu esnada kulaklarınız, iki kolunuzun içine değmeli, kafanızı kaldırmamalısınız. Serbest olan sırtınızın esnediğini hissedeceksiniz. Birkaç saniye durduktan sonra aynı yavaşlıkta geriye doğru kalkın ama kafanızı hemen kaldırmamaya özen gösterin. Ardından dik konuma geri dönün. İşte bu kadar!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal