Sabah Egzersizleri ile Güne İyi Başlayın

Sabaha nasıl başlarsanız, günün kalanı öyle geçer. Uyandığımızda sadece birkaç egzersiz ile zihninizi, bedeninizi rahatlatmanız ve hayatınızdaki stresi azaltabilirsiniz. İşte sadece birkaç dakikada yapabileceğiniz egzersizler...

20.09.2020-09:05 - (Son Güncelleme: 20.09.2020-08:55) Sabah Egzersizleri ile Güne İyi Başlayın

Sabaha başlama şeklimiz, günümüzün nasıl devam edeceğini büyük ölçüde belirler. Uyandığımızda uygulayacağımız birkaç adım ile zihnimizi, bedenimizi rahatlatmamız ve hayatımızdaki stresi azaltmamız mümkün. Sadece üç dakika kadar bir zaman ayırmanız yeterli...

OMUZ EGZERSİZİ

Stres, kan dolaşımınızı büyük ölçüde etkileyerek boyun ve omuz kaslarınızda tutulmalara yol açabilir. İlk olarak omuzlarınızı beş defa arkaya, sonra beş kez de öne doğru dairesel hareketlerle çevirin. Bu işlemi yapmanız, o bölgelerdeki kan dolaşımını hızlandırır.

SU İÇİN

Sabah uyanınca hemen su içmek, sindirime oldukça faydalıdır. Çok kolay görünen bu adımı hafife almayın! Unutmayın su vücut için çok önemlidir. Her sabah içmek için baş ucunda sürahi bulundurabilirsiniz.

NEFES EGZERSİZLERİ

Yoga nefes egzersizi, stresin azalmasına destek oluyor. Çok kısa bir zaman ayırarak yapabileceğiniz bir nefes egzersizi... Nefesinizi alırken dörde kadar sayın ve verirken de yine dört saniye sayarak nefesinizi verin. Nefesinizi derinleştirmeye ve sayıları çoğaltmaya çalışın.

ZİHİN GÜÇLENDİRECEK EGZERSİZLER

Zihninizi berrak tutmak için günde birkaç dakika içinde yapılacak egzersizler büyük önemi taşıyor. Üstelik bu egzersizleri yaparken eğleneceksiniz, çünkü oyun oynamak gibi.

İSMİNİZİN BAŞ HARFLERİNDEN KELİMELER SÖYLEYİN

Eğer isminiz ‘Zeynep’ ise isminizi oluşturan kelimeler ilk harf olmak üzere 12 kelime bulmanız mümkün. Mesela “zebra” ve “zar” diyeceksiniz. Sonra bu işlemi geri kalan harfler için de yapacaksınız. Kelime bulurken, isterseniz kategori oluşturabilirsiniz. Bir gün hayvan, bir gün şehir kategorisi gibi...

AYLARI SAYIN

12 ayı alfabetik sırayla sayın. İhtiyaç hissederseniz ayları yazabilirsiniz fakat biraz kendinizi zorlamak için kalem kullanmadan yapmaya çalışırsanız daha iyi olur.

HAFTANIN GÜNLERİNİ SAYIN

İstediğiniz günden başlayın ve günleri sırayla tersten sayın. Bunu yapabildikten sonra günleri alfabetik sırayla saymayı denemelisiniz.

YILIN AYLARINI SAYIN

Son iki egzersiz size fazla mı kolay geldi? Öyleyse şimdi ayları tersten ve alfabetik olarak saymaya çalışın. Yazmadan yapabilirseniz büyük başarı!

DOĞUM TARİHİNİZİ TOPLAYIN

Harfleri rakamlarla değiştirmek zihninizi çalıştırmanın en iyi yollarından biri. Doğum tarihinizdeki rakamları toplayın ve ardından haneleri tekrar toplayarak basit matematik işlemini yerine getirin.

OBJE BULUN

Dijital ekranlardan gözlerinizi ayırmak da size iyi gelecek. Etrafınıza bakın ve iki dakika kadar bir sürede, cebinize sığabilecek beş kırmızı ve cebinize sığamayacak kadar büyük beş mavi obje bulmaya çalışın. Bu egzersizi çeşitlendirebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal