EGM polis tayin tarihleri ve atama sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 Polis tayin yerleri, yer değiştirme ve atama sonucu açıklandı mı?

Emniyet Genel Müdürlüğü polis tayin tarihleri ve atamalar hakkında açıklamalar merak edilirken atama bekleyen binlerce polisin gözü kulağı bu haberde. Gündemde yer alan polislerin atama ve tayin yerleri hakkında EGM resmi sitesinden açıklama bekleniyor. 2022 Polis tayin yerleri, yer değiştirme sonuçları açıklandı mı? 2022 Polis atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

26.05.2022-09:42 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-09:42) EGM polis tayin tarihleri ve atama sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 Polis tayin yerleri, yer değiştirme ve atama sonucu açıklandı mı?

Polis tayin sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştıran binlerce polis atama yerleri ve sonuçlarına merakla beklemektedir. Terfi sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler polis yer değiştirme sonuçlarına çevrildi. Her sene Mayıs-Haziran ayında açıklanan polis yer değiştirme sonuçları için nefesler tutuldu. 2022 Polis yer değiştirme, atama sonuçları hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır

Polis tayinleri ne zaman açıklanacak?

Geçen sene 2 Haziran 2021 tarihinde 21 bin 526 polisin atama işlem sonuçları açıklandı. Bu sene de binlerce polis sonuçların açıklanmasını bekliyor. Tayin başvurusunda yapan polislerin beklediği sonuçlar hakkında resmi açıklama gelmedi. Net tarih verilmemesi üzerine EGM resmi sitesi sıkça kontrol edilmektedir. Her sene Mayıs - Haziran ayında açıklanan sonuçlar için bu sene de öyle olması bekleniyor.

2022 Polis atama sonuçları

Polis tayin sonuçları nasıl öğrenilir?

Tayin başvurusu yapanların sonuçları telefonlara SMS yöntemiyle gelmektedir. Bunun yanı sıra POLNET sistemi üzerinden internetten kolaylıkla sonuç öğrenme işlemini yapabilirsiniz.

Atama bekleyen polisler için de geçerli olan POLNET sistemi üzerinden kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılabilir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde göre yapan yaklaşık 62 bin personelin yapılacak değişiklikleri için sonuçlar beklenirken oradakilerin artan fiyatlardan etkilenmeyeceği ise açıklandı.

Emniyet'ten atama ve yer değiştirme yönetmeliği hakkında açıklama

2022 Mart ayında yapılan düzenlemeler ile ilgili açıklama gecikmeden geldi. Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi. Personelin, okuyan çocuğu olması durumunda , ipka taleplerinin kabul edilmesinin düzenlendiği duyuruldu.

2022 Polis atama sonuçları

EGM'den gelen açıklama üzerine Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde görev alan personellerin il ve ilçelerdeki görev sürelerinde düşüş yapıldığı ayrıca 2.şark görevini yapan personellerin 1 yıl eksik görev yapması üzerine şark görevinin tamamlanmış olarak kabul edileceği açıklandı. Alınan yeni kararlar üzerine 7.500 bin emniyet mensubunun şark görevinin bittiği kayıtlara geçti. Her sene olduğu gibi şehit ve gazi yakınları ikamet ettiği yere atama isteyebilecek ve bu grubun içerisine Teşkilat grubu da dahil edildi.

Kanunlarda yer alan yönetmenliğe göre kişinin kendisi eşi ve çocuklarının sağlık durumu için atamam istemesi genişletilerek evin tek çocuğu ve vasi tayin edilmesi durumunda anne ve babanın sağlık durumları da göz önünde bulundurulacaktır. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal