Eğitime kar engeli! 23 ilde okullar tatil edildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından soğuk hava ve kar yağışı yurdu etkisi altına aldı. Olumsuz hava şartları nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitim öğretime bir gün ara verildi. Peki, hangi illerde eğitime ara verildi? İşte okulların tatil edildiği iller…

11.03.2022-13:58 - (Son Güncelleme: 11.03.2022-14:13)

Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgasının yurdun belli noktalarında etkili olmaya başladı. Olumsuz seyreden hava koşulları nedeniyle bazı il ve ilçelerde tatil edildi. 

Okulların tatil edildiği iller

Yoğun kar yağışı, don ve buzlanma nedeniyle 23 ilin tamamında veya bazı ilçelerinde 11 Mart Cuma günü eğitime ara verildiği bildirildi.

İstanbul

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul Valiliği, kent genelindeki tüm okulları 14 Mart pazartesi gününe kadar ara verildiğini açıkladı. 

kar tatili

Hakkari

Hakkari'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi. Duyuruda kamuda çalışan engelli ve hamile personellerinde idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Kayseri

Kayseri’de olumsuz seyreden hava şartlarından dolayı İncesu ilçesinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime 11 Mart Cuma günü ara verildi. 

Niğde

Niğde’de etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi.

Isparta

Isparta’da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi. Yağışların akşam saatlerine kadar süreceği belirtilen açıklamada, ‘İl genelinde 11 Mart Cuma günü Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı tüm kademe okullar, özel anaokulları, özel eğitim, rehabilitasyon merkezleri, muhtelif kurslar, motorlu sürücü kursları, uygulama eğitim merkezleri, okullarda devam eden destekleme ve yetiştirme kursları faaliyetlerine bir gün süreyle ara verilmiştir’ ifadelerine yer verildi. 

OKUL TATİLİ

Zonguldak

Zonguldak’ta etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana gelebileceği bildirildi. 

Çanakkale

Çanakkale’de etkili olan kar yağışları nedeniyle Biga ve Bayramiç ilçelerinde taşımalı eğitime, Çan ve Yenice ilçelerinde ise tüm okullarda eğitim öğretim bir gün tatil edildi. 

Ordu

Ordu’da olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün okullar tatil edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye ve Ulubey ilçelerinde okulların tatil edildiği kaydedildi. Perşembe ilçesinde taşımalı eğitim, Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinin kırsal mahallelerinde tüm okullarda, kırsal mahallelerinde ve ilçe genelinde taşımalı eğitime ara verildi. 

Balıkesir

Balıkesir'de etkili olan kar yağışları nedeniyle 6 ilçede daha okullara ara verildi. Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Altıeylül, Karesi, Dursunbey, İvrindi, Kepsut ve Savaştepe'de bulunan okullarda 11 Mart Cuma günü ara verildiği belirtildi.

Bartın

Bartın’da meydana gelen olumsuz hava şartları nedeniyle Bartın Üniversitesi, yüz yüze eğitime ara verildiğini açıkladı. Üniversite tarafından yapılan açıklamada, teorik derslerin tümünün uzaktan devam edileceğini bildirdi. 

11 Mart hava durumu

Bayburt

Bayburt’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 11 Mart Cuma günü eğitim öğretime ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, tüm özel ve resmi kademelerdeki okulların bugün tatil edildiği bildirildi. Duyuruda kamuda çalışan engelli ve hamile personellerinde idari izinli sayılacağı belirtildi.  

Bitlis

Bitlis’te akşam saatleri itibariyle aşlayan kar yağışı nedeniyle merkez ve köyleriyle Tatvan ve Mutki ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. 

Erzurum

Erzurum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 3 ilçede okullar tatil edildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretime bir gün ara verildi. Duyuruda kamuda çalışan engelli ve hamile personellerinde idari izinli sayılacağı kaydedildi. 

Isparta

Isparta'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 11 Mart Cuma günü eğitime ara verildi. Isparta Valiliğinden yapılan açıklamada, ‘İl genelinde 11 Mart Cuma günü Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm kademe okullar, özel anaokulları, özel eğitim, rehabilitasyon merkezleri, muhtelif kurslar, motorlu sürücü kursları, uygulama eğitim merkezleri, okullarda devam eden destekleme ve yetiştirme kursları faaliyetlerine bir gün süreyle ara verilmiştir’ ifadelerine yer verildi. Duyuruda kamuda çalışan engelli ve hamile personellerinde idari izinli sayılacağı da bildirildi. 

Karaman

Karaman'da olumsuz hava şartları nedeniyle il merkezi ile Başyayla, Sarıveliler, Ermenek, Kazımkarabekir ve Ayrancı ilçelerinde eğitim öğretime bir gün ara verildi. 

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Başyayla, Sarıveliler, Ermenek, Kazımkarabekir ve Ayrancı ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ve Halk Eğitim merkezleri bugün tatil edildi. Duyuruda kamuda çalışan engelli ve hamile personellerinde idari izinli sayılacağı belirtildi.

okullar tatil edildi mi?

Kastamonu

Kastamonu'da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle 7 ilçede eğitime ara verildiği kaydedildi. Yetkililerden yapılan açıklamalarda Ağlı, Bozkurt, Doğanyurt ,Cide, Küre ve Şenpazar ilçelerinde okullar 11 Mart Cuma günü tatile edildi. İnebolu ilçesinde de taşımalı eğitime ara verildi. 

Konya

Konya'da kar yağışının etkili olması nedeniyle 16 ilçede okullar tatil edildi. İlçe hıfzıssıhha kurulları kararına göre, Ahırlı, Akşehir, Akören, Derebucak, Doğanhisar, Kadınhanı, Sarayönü, Yunak, Taşkent, Hüyük, Hadim, Bozkır, Beyşehir, Yalıhüyük, Selçuklu, Meram ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi. 

Nevşehir

Nevşehir’de etkili olan kar yağışları nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, ‘İlimizde etkili olması beklenen kar yağışının oluşturacağı olumsuz koşullar ve olası buzlanma tehlikesi nedeniyle eğitim öğretime 11 Mart cuma günü bir gün süreyle ara verilmiştir’ ifadelerine yer verildi. Duyuruda, kamuda çalışan engelli ve hamile personellerin idari izinli sayılacağı bildirildi. 

Samsun

Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgasının etkili olduğu kentte, soğuk havanın oluşturduğu buzlanma nedeniyle 9 ilçede okullar tatil edildi. 

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Alaçam, Canik, Havza, Kavak, Ladik, Salıpazarı, Tekkeköy, Vezirköprü ve Yakakent ilçelerinde 11 Mart Cuma günü eğitimin uzaktan yapılacağını duyurdu. 

Sinop

Sinop’ta olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi. Sinop Valiliği, 11 Mart Cuma günü tüm eğitim kurumlarına okulların tatil edildiğini duyurdu. Açıklamada, kamuda görevli engelli personel ile hamileler çalışanların idari izinli sayılacağı belirtildi. 

hangi illerde okullar tatil edildi

Muğla

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildiği açıklandı. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre, olumsuz hava koşullarına karşı ilçe genelinde 11 Mert Cuma günü tüm eğitim kademelerindeki okullar tatil edildi. 

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Ekinözü ilçesinde eğitim bir gün tatil edildi. Ekinözü Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, ilçede taşımalı eğitime 11 Mart Cuma günü tatil edildiği bildirildi. 

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da etili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 3 ilçe tamamına, 9 ilçede ise taşımalı eğitime ara verildiği bildirildi. 

Yetkili mercilerden yapılan açıklamalarda, Emirdağ, Bolvadin ve Bayat ilçelerinde okulların geneli, Dinar, Hocalar, İhsaniye, Sultandağı, Hocalar, Çay, Dazkırı, Başmakçı ve İscehisar ilçelerinde ise taşımalı eğitime bir gün ara verildiği kaydedildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal