TUS 2. Dönem Ek Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, binlerce adayı ilgilendiren Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2. dönem ek tercih tarihleri ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. TUS 2. dönem ek tercihleri başladı mı? Son başvuru tarihi ne zaman? Adaylar tercihlerinde değişiklik yapabilecekler mi?

15.01.2021-12:48 - (Son Güncelleme: 15.01.2021-12:48) TUS 2. Dönem Ek Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün’den gelen son dakika açıklaması ile Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2. Dönem ek tercihlerin tarihi belli oldu.  Tercih dönemini kaçırmış olan adaylar belirtilen tarihler aralığında ek tercihlerini tamamlayabilecekler. Peki ÖSYM ile 2021 TUS ek tercihler ne zaman başlayacak? Tercih için son gün ne zaman? 

TUS 2021 EK TERCİH TARİHİ NE ZAMAN?

ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Halis Aygün, 2020-TUS 2. Dönem ek tercihlerinin bugün erişime açıldığını belirterek şunları söyledi; "2020-TUS 2.Dönem ek tercihlerini bugün başlatıyoruz. Tercihlerinizi 15-21 Ocak 2021 tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr sayfamızdan yapabilirsiniz. Yapacağınız tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını dilerim." Dedi.



TUS EK TERCİHLER NE ZAMAN SONA ERECEK?

2020-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2020-TUS 2. Dönem) ek tercih işlemleri, 15-21 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacak. Tercih işlemi, 21 Ocak 2021 tarihinde saat 23:59'da sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak 15 Ocak 2021 günü saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapacaklar.

TUS YERLEŞTİRMELER NASIL YAPILACAK?

Binlerce aday, programlara puanları, tercih sıraları ve programların kontenjanları göz önünde tutularak bilgisayarla yerleştirilecek. Tercihlerinde değişiklik/düzeltme yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde internet aracılığıyla tercihlerini değiştirebileceklerdir. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik/düzeltme yapılamayacaktır. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen veya tamamen iptali vb. talepleri içeren dilekçelere işlem yapılmayacaktır.

Her bir uzmanlık dalına hangi puana göre seçme yapılacağı ilgili tablolarda gösterilmiştir. Kontenjan tablolarında yer alan programlara, ilgili Ağırlıklı Mesleki Bilgi Sınavı Puanı 45 veya daha yüksek olanlar arasından seçme yapılacaktır. Yerleştirmede esas alınacak Ağırlıklı Mesleki Bilgi Sınavı Puanı 45'ten düşük olanlar o puan türüyle öğrenci alan programlar için yapılan yerleştirme işlemine dahil edilmeyeceklerdir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal